30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialProfesorii reiau luni protestele

Profesorii reiau luni protestele

Sindicaliştii din învăţământ vor relua, luni dimineaţă, în faţa Ministerului Educaţiei, protestele legate de salarii şi de Legea educaţiei naţionale, a anunţat, pentru NewsIn, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

Reprezentanţii profesorilor au protestat şi săptămâna trecută, cerând şi demisia ministrului Daniel Funeriu. 

“Protestele ar urma să înceapă la ora 9.00. S-au făcut demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei necesare”, a mai spus Pop.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că guvernul vrea să-şi asume răspunderea pentru Legea educaţiei şi cer coeficienţi mai mari pentru angajaţii din învăţământ în grila din Legea salarizării unitare.

Protestele la Ministerul Educaţiei au reînceput săptămâna trecută, după ce sindicaliştii din învăţământ s-au declarat solidari cu bugetarii de la Finanţe.

Aceştia din urmă au oprit lucru şi au protestat îndelung, pe 13 octombrie, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit stimulentele salariale. 

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă