15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFilmul "I Don't Feel at Home in This World Anymore" a obținut...

Filmul “I Don’t Feel at Home in This World Anymore” a obținut Marele Premiu al Juriului la Sundance

Filmul "I Don't Feel at Home in This World Anymore", în regia lui Macon Blair, cu Melanie Lynskey și Elijah Wood în rolurile principale, a obținut sâmbătă principalul premiu al Festivalului de Film Sundance, într-o atmosferă încărcată de îndemnuri la acțiune față de foarte controversatul ordin al președintelui Donald Trump cu privire la imigrație, informează thewrap.com, retransmis de agerpres.

Comedia neagră după un scenariu de Macon Blair a obținut Marele Premiu al Juriului. În film, Melanie Lynskey și Elijah Wood interpretează rolurile unor oameni obișnuiți care iau justiția în propriile mâine după ce casa personajului interpretat de Lynskey este spartă de niște hoți care au furat argintăria rămasă de la bunica. Ce urmează este identificarea făptașilor și răzbunarea.

Eliza Hittman a obținut premiul pentru regie cu filmul "Beach Rats", o poveste cu accente brutale despre un puști cu probleme din Brooklyn care se luptă cu propria sa identitate sexuală. Chante Adams a primit Premiul Juriului pentru debut cu interpretarea unei adolescente care devine regina hip-hop în "Roxanne, Roxanne". 

La secțiunea documentare, Antonio Santini și Dan Sickles au obținut premiul cu producția "Dina" despre viața unui cuplu cu autism. 

Premiile publicului au fost câștigate de producțiile "Crown Heights" și "Chasing Coral". "Crown Heights", de Matt Ruskin, este o dramă despre un tânăr de culoare condamnat pe nedrept la închisoare și despre lupta celui mai bun prieten al său care încearcă să-i dovedească nevinovăția. "Chasing Coral", este un documentar despre încălzirea globală. 

Ceremonia care a încheiat Festivalul de Film Sundance a fost prezentată de Jessica Williams.

Directorul festivalului, Keri Putnam, s-a adresat audienței îndemnând la acțiune împotriva ordinului executiv semnat de președintele Donald Trump împotriva imigrației care vizează persoanele din țările majoritar musulmane. El a atras atenția că "închiderea granițelor oprește și circulația informațiilor".

Prezentăm în continuare lista principalilor laureați ai ediției 2017 a Festivalului de Film Sundance:

—Marele Premiu al Juriului: Dramă — "I Don't Feel at Home in This World Anymore" 
—Premiul pentru regie: Dramă — "Beach Rats", Eliza Hittman 
—Premiul Waldo Salt pentru scenariu: "Ingrid Goes West", scenariul Matt Spicer și David Branson Smith 
—Premiul Special al Juriului pentru Imagine: "The Yellow Birds", Daniel Landin 
—Premiul Special al Juriului pentru Debut: Chante Adams, "Roxanne, Roxanne" 
—Premiul Special al Juriului pentru Debut regizoral: "Novitiate", Maggie Betts

—Marele Premiu al Juriului: Documentar — "Dina", Dan Sickles și Antonio Santini 
—Premiul pentru regie: Documentar — "The Force", Peter Nicks 
—Premiul Special al Juriului penru Documentar — Orwell Award — "Icarus", Bryan Fogel

Această întâlnire internațională a filmului independent desfășurată în munții Utah (vest), creată de legendarul actor american Robert Redford și ajunsă la cea de-a 33-a ediție, are înscris în program 118 titluri. "Festivalul de anul acesta (…) demonstrează că arta poate mobiliza, provoca și conecta oamenii din lumea întreagă", a comentat Robert Redford, 80 de ani, într-un comunicat.

Lansat în 1985 ca o contrapondere a dominației studiourilor de la Hollywood, Sundance privilegiază noile talente și aduce în lumina reflectoarelor cineaști care lucrează în afara influenței marilor studiouri.

Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă