18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialProducătorul de cosmetice Dove își cere scuze și retrage o reclamă acuzată...

Producătorul de cosmetice Dove își cere scuze și retrage o reclamă acuzată de rasism

Compania producătoare de cosmetice Dove și-a cerut scuze după ce a publicat o reclamă pe Facebook, în care o femeie de culoare devine albă, după ce ar folosi o cremă de corp lansată de Dove, informează Digi 24.

Campania publicitară a generat critici violente și a fost catalogată drept rasistă, iar mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare îndeamnă la boicotarea producătorului de cosmetice.

Nu este prima dată când Dove este acuzată de rasism. Astfel, o loțiune de corp a fost recomandată pentru „piele normală și de culoare”, iar o altă campanie arăta trei femei (una de culoare, o asiatică și o caucaziană), sugerând că pielea de culoare albă este întotdeauna mai dezirabilă.

În urma criticilor legate de ultima reclamă, Dove a retras-o și și-a cerut scuze, cu următoarele cuvinte:

„O imagine publicată recent pe Facebook nu a reușit să reprezinte femeile de culoare într-un mod corect. Regretăm profund și ne cerem scuze celor ofensați”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă