28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeSpecialProdecanul Facultății de Drept din Iași, reținut de DNA

Prodecanul Facultății de Drept din Iași, reținut de DNA

Avocatul Dan Florin Drugă, prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită.El urmează să fie trimis în fașa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, avocatul Dan Florin Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ  respectivă.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, Drugă a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 07 iunie 2016, inculpații Drugă  Dan  – Florin și Melinte Dan urmează să fie prezentaţi Curții de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, transmite DNA.

 

Cele mai citite

Armenia cere ajutorul UE pentru refugiații din Nagorno-Karabah, potrivit Italiei

Armenia a cerut asistență Uniunii Europene pentru a o ajuta să facă față refugiaților care sosesc din Nagorno-Karabah de când Azerbaidjanul a preluat din...

Vinetele siciliene alla parmigiana, cea mai bună alegere pentru prieteni sau familie

 Reţeta de vinete siciliene „alla parmigiana”. Vinetele siciliene, vinete alla parmigiana sau parmigiana di melanzane reprezintă unul dintre cele mai bune preparate clasice...

Inflația pare a scădea în zona euro, dar Estul Europei e afectat în continuare

Inflaţia anuală din zona euro a coborât în septembrie la 4,3%, la cel mai scăzut nivel atins din octombrie 2021, au arătat cifrele semnal...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies