21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanța. Va fi închis la...

UPDATE. Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanța. Va fi închis la Poarta Albă

UPDATE 18.59: Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD, a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă, vineri, în jurul orei 18.00. Urmează să fie plasat în carantină, informează Mediafax.

UPDATE 17.00: Miron Mitrea va fi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

UPDATE 16.21: Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanța, informează B1TV.

UPDATE 16.00: Miron Mitrea, care trebuia să se prezinte pentru încarcerare, este de negăsit. Polițiștii care au venit să îl ridice au sărit gardul casei lui.

UPDATE 13.01: Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, în timp ce Irina Jianu a primit cinci luni de închisoare, tot cu executare. Decizia luată de instanță este definitivă.

Miron Mitrea trebuie să se predea la Poliției.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/480b0c3c8683e4d1aebddbf14e0886e7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Citeşte şi: Procurorii DNA încep din nou urmărirea penală împotriva lui Miron Mitrea, pentru fapte de corupţie

UPDATE 11.07: Miron Mitrea a declarat la ieșirea de la Înalta Curte că nu regretă decizia de a demisiona și că ia în calcul și o condamnare.

„Nu vreau să comentez. De aia am ieșit din politică, să pot să nu mai comentez ce se întâmplă în politică. Mă simt ușurat pentru faptul că am putut să ies”, a spus Mitrea.

——

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, se va prezenta, vineri, la Înalta Curte, unde magistrații vor decide când va avea loc noul termen pentru dosarul în care Mitrea este judecat pentru corupție. Procurorii au cerut o pedeapsă mai mare pentru Mitrea, informează Agerpres.

Citeşte şi: DNA verifică dacă Mitrea a beneficiat de "foloase necuvenite" de la Cristian Burci şi Florian Walter

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/ad4ce2e43ce48a86ce21912fdf89bbec/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Vineri, la ultimul termen al procesului aflat în faza de apel, procurorul de ședință a cerut magistraților majorarea pedepselor pentru toți inculpații din acest dosar, respectiv Miron Mitrea, fostul șef al ISC Irina Jianu și Constantin Popescu, fost arhitect șef al orașului Voluntari. De asemenea, procurorul a cerut ca Miron Mitrea să plătească o sumă mai mare decât cuantumul stabilit de instanța de fond.

Procesul continuă cu pledoariile avocaților.

Fostul deputat Miron Mitrea a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu executare. Mitrea a fost acuzat de luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare, iar Constantin Popescu la cinci luni de închisoare, pedeapsă contopită cu o alta de trei ani primită în alt dosar.

Citește și: Un nou termen în dosarul lui Miron Mitrea

Cei trei condamnați au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

Citește și: FOCUS: Ce a dus la condamnarea definitivă a lui Mitrea

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Cele mai citite

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă