17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLovitură din partea procurorilor pentru antrenorul naționalei Italiei

Lovitură din partea procurorilor pentru antrenorul naționalei Italiei

Selecționerul reprezentativei Italiei, Antonio Conte, va fi judecat pentru fraudă sportivă, la doar câteva zile de la semnarea acordului cu noua sa echipă Chelsea Londra pe care o va prelua dupa Euro 20016.

Antonio Conte nu este acuzat că a participat la meciuri trucate, ci mai degrabă de faptul că ar fi aflat de astfel de tentative și nu ar fi alertat autoritățile

Un procuror din Italia a cerut, în vara lui 2015, trimiterea în judecată a lui Conte, care este acuzat într-un caz de trucare de meciuri în favoarea mafiei pariurilor.

La finalul anchetei în dosarul Calcioscommesse, procurorul Roberto di Martino a solicitat trimiterea în judecată a peste 100 de persoane, printre acestea aflându-se Conte, dar şi foştii internaţionali italieni Stefano Mauri şi Giuseppe Signori.

Procurorul din Cremona a cerut, marți, șase luni de închisoare cu suspendare pentru Conte, actualul selecționer al Italiei și viitor antrenor al lui Chelsea.

Procesul este acum în derulare și este de așteptat să se încheie la mijlocul lunii mai, tocmai pentru ca antrenorul să afle verdictul înainte de startul Euro 2016. În 2012, Conte a primit o suspendare de 10 luni, pedeapsă redusă ulterior la 4 luni, după ce nu a anunţat autorităţile despre meciurile trucate la care a participat şi despre care avea cunoştinţă.

Imaginea fostului internațional Antonio Conte are în urma acestui scandal foarte mult de suferit. La Londra deja fanii lui Chelsea se întreabă dacă omul No 1 magnatul Abramovic nu cumva s-a grăbit pentru a obține semnătura italianului.

Antonio Conte, 46 de ani, a antrenat de-a lungul carierei la Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus și în prezent naționala Italiei. Conte este selecționer din 2014 și a reușit să califice Italia la EURO 2016.

Cea mai bună perioadă a sa ca tehnician a fost între 2011 și 2014, la Juventus, formație cu care a cucerit trei campionate, o Cupă a Italiei și două Supercupe ale Italiei. 

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor publică ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România

Ministerul Finanțelor anunță că de la 29.07.2024 se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin...

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă