10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialProcuror suspendat 3 luni după ce a semnat ilegal corespondenţa Judecătoriei Bicaz

Procuror suspendat 3 luni după ce a semnat ilegal corespondenţa Judecătoriei Bicaz

Un procuror din Bicaz a fost suspendat 3 luni după ce a semnat ilegal corespondenţa Judecătoriei. Este vorba despre procurorul Mihai Vlad Budăi, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz. El este acuzat că ”şi-a exercitat atribuţiile cu rea-credinţă, semnând corespondenţa în numele instituţiei la care lucrează, deşi nu era abilitat în acest sens”.

“Procurorul a fost sancţionat pentru două săvârşirea a două abateri disciplinare. Una dintre ele este prevăzută de articolul 99 litera m), iar cealaltă de articolul 99 litera t). Practic, în cursul cercetării penale, el a infirmat mai multe acte primite de la prim-procuror şi a semnat corespondenţa în numele instituţiei, deşi nu era abilitat în acest sens”, au declarat surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru Mediafax.

Astfel, în şedinţa de miercuri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Budăi.

El a fost sancţionat pentru “nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” şi pentru “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă