9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCaz scandalos in Italia. Unui imigrant i-a fost scos un rinichi făra...

Caz scandalos in Italia. Unui imigrant i-a fost scos un rinichi făra să știe. Procuratura din Milano a declanșat o anchetă după ce bărbatul a ajuns la spital și medicii au descoperit că îi lipsește unul dintre rinichi

La Spitalul San Carlo din Milano a fost descoperit cazul unui imigrant căruia se pare că i s-a extras un rinichi fără acordul său. Medicii spun că au existat mai multe situaţii similare, relatează cotidianul italian Il Corriere Della Sera.

Pare incredibil şi sună ca un titlu de tabloid, dar din păcate, este adevărat: în documentele care circulă, în această perioadă, prin spitalele din Milano există expresia „trafic internaţional de organe” provenite de la imigranţii străini. Jurnaliştii cotidianului italian au făcut mai multe verificări şi au descoperit povestea unui cetăţean african, fugit din Sudan.

Bărbatul, care are în jur de 35-40 de ani, a ajuns în Italia cu o barcă de pescuit, iar de la centrul de primire a refugiaţilor din Milano a fost trimis la Spitalul San Carlo. În timpul examinării, medicul a observat că acesta are o cicatrice în partea stângă, corespunzătoare unei nefrectomii, adică i-a fost extirpat un rinichi.

Acum, apare surpriza. Sudanezul spune că nu ştia că-i lipseşte un organ. Povesteşte doar că-şi aminteşte că, anul trecut, când era în Libia şi căuta o metodă de a se îmbarca spre Italia, cineva l-a drogat şi a fost ameţit mai mult timp. Din povestea lui se înţelege că rinichiul i-a fost scos când el era inconştient şi, deci, împotriva voinţei sale.

Spitalul milanez trimite o înştiinţare către procuratură care, imediat ce o primeşte, trimite poliţia să-l aducă pe sudanez la interogatoriu pentru a semna, oficial, o declaraţie. Dar agenţii de poliţie nu l-au mai găsit pe bărbatul fără rinichi la centrul de primire a imigranţilor.

Cum nu mai avea la dispoziţie potenţiala „parte vătămată”, pentru a putea analiza mai bine cazul, procurorul decide să ceară mai multor spitale milaneze să raporteze dacă printre pacienţii lor imigranţi au mai observat astfel de cazuri.

Aşa că, pe 9 septembrie, toate structurile sanitare din regiunea Lombardia au primit următorul mesaj urgent de la direcţia sanitară, cu titul: „Anchetă a poliţiei asupra unui presupus trafic ilegal de organe – se solicită informaţii”.

În adresa oficială se povestea cazul sudanezului şi se preciza că „în această situaţie ar putea fi vorba de un trafic ilegal de organe”, iar pentru continuarea anchetei, procuratura doreşte să ştie dacă au mai fost semnalate cazuri similare.

Ancheta este în curs de desfăşurare.

 

 

 

Cele mai citite

Tricolorele și-au netezit drumul spre EURO. România, încă o victorie în preliminarii

Naţionala de handbal feminin a României continuă parcursul perfect în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, la...

5 întrebări pe care să le adresezi medicului înainte de operația de augmentare mamară (mărire de sâni)

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală estetică care implică introducerea unui implant mamar la nivelul sânilor, pentru a mări sau a schimba forma acestora....

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...
Ultima oră
Pe aceeași temă