30.1 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăSpecialCaz scandalos in Italia. Unui imigrant i-a fost scos un rinichi făra...

Caz scandalos in Italia. Unui imigrant i-a fost scos un rinichi făra să știe. Procuratura din Milano a declanșat o anchetă după ce bărbatul a ajuns la spital și medicii au descoperit că îi lipsește unul dintre rinichi

La Spitalul San Carlo din Milano a fost descoperit cazul unui imigrant căruia se pare că i s-a extras un rinichi fără acordul său. Medicii spun că au existat mai multe situaţii similare, relatează cotidianul italian Il Corriere Della Sera.

Pare incredibil şi sună ca un titlu de tabloid, dar din păcate, este adevărat: în documentele care circulă, în această perioadă, prin spitalele din Milano există expresia „trafic internaţional de organe” provenite de la imigranţii străini. Jurnaliştii cotidianului italian au făcut mai multe verificări şi au descoperit povestea unui cetăţean african, fugit din Sudan.

Bărbatul, care are în jur de 35-40 de ani, a ajuns în Italia cu o barcă de pescuit, iar de la centrul de primire a refugiaţilor din Milano a fost trimis la Spitalul San Carlo. În timpul examinării, medicul a observat că acesta are o cicatrice în partea stângă, corespunzătoare unei nefrectomii, adică i-a fost extirpat un rinichi.

Acum, apare surpriza. Sudanezul spune că nu ştia că-i lipseşte un organ. Povesteşte doar că-şi aminteşte că, anul trecut, când era în Libia şi căuta o metodă de a se îmbarca spre Italia, cineva l-a drogat şi a fost ameţit mai mult timp. Din povestea lui se înţelege că rinichiul i-a fost scos când el era inconştient şi, deci, împotriva voinţei sale.

Spitalul milanez trimite o înştiinţare către procuratură care, imediat ce o primeşte, trimite poliţia să-l aducă pe sudanez la interogatoriu pentru a semna, oficial, o declaraţie. Dar agenţii de poliţie nu l-au mai găsit pe bărbatul fără rinichi la centrul de primire a imigranţilor.

Cum nu mai avea la dispoziţie potenţiala „parte vătămată”, pentru a putea analiza mai bine cazul, procurorul decide să ceară mai multor spitale milaneze să raporteze dacă printre pacienţii lor imigranţi au mai observat astfel de cazuri.

Aşa că, pe 9 septembrie, toate structurile sanitare din regiunea Lombardia au primit următorul mesaj urgent de la direcţia sanitară, cu titul: „Anchetă a poliţiei asupra unui presupus trafic ilegal de organe – se solicită informaţii”.

În adresa oficială se povestea cazul sudanezului şi se preciza că „în această situaţie ar putea fi vorba de un trafic ilegal de organe”, iar pentru continuarea anchetei, procuratura doreşte să ştie dacă au mai fost semnalate cazuri similare.

Ancheta este în curs de desfăşurare.

 

 

 

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 09:56: Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul indian Narendra Modi au convenit să "lucreze împreună pentru încetarea conflictului" în Ucraina, a anunţat...

Dați sportului 2% din PIB!

În Grădina Maicii Domnului s-a întâmplat o minune, chiar în sfânta zi de preamărire a Fecioarei Maria. Sportivii noștri au cucerit nouă medalii de...

82% dintre elevi, martori la bullying

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile...
Ultima oră
Pe aceeași temă