29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialProcesul comunismului nu va mai avea loc!

Procesul comunismului nu va mai avea loc!

Fostii detinuti politici s-au intalnit pentru a cincea oara consecutiv la Mamaia, la cel de-al XII-lea congres al asociatiei.

Timpul a facut ca numarul celor care au petrecut ani grei in inchisorile comuniste sa scada vertiginos. Prezent la Mamaia, Ticu Dumitrescu, presedintele la nivel national al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, a spus ca prin tara mai sunt doar 60.000 de beneficiari ai legii care ii poarta numele si care reprezinta „instanta morala” si „un organism compact, anticomunist”. Cel mai cunoscut dintre fostii detinuti politici a sistat orice contacte cu politica.
„Ma consider cel mai incomod si nedorit personaj de pe scena politica romaneasca. 90% din parlamentari, guvernanti si serviciile secrete nu se simt impacati la auzul numelui meu”, a declarat Ticu Dumitrescu. „In Romania nu a avut loc o deconspirare reala a Securitatii, iar ce se incearca acum seamana cu aruncarea pisicii moarte in curtea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, ca ultima diversiune. In loc sa fie predata, cartoteca se afla inca in arhivele SRI, SIE sau ale altor institutii similare. Exista zeci de mii de dosare pentru care numai repunerea in evidenta ar insemna 10-11 ani, cand nu ar mai avea nici o valoare”, a mai sustinut presedintele AFDPR, resemnat si convins ca, in Romania, nu va fi deschis in veci un proces al comunismului, iar deconspirarea Securitatii va ramane visul neimplinit al tuturor detinutilor politici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă