10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPrintul Philip la 85 de ani

Printul Philip la 85 de ani

Printul consort Philip, duce de Edinburgh, implineste astazi 85 de ani. Festivitatile dedicate zilei sale de nastere debuteaza la castelul Windsor, unde printul va celebra in familie, evenimentele publice fiind prevazute pentru saptamana viitoare.
Casatorit cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii de 59 de ani, printul consort a participat pe parcursul anilor la aproximativ 19.500 de evenimente reprezentative si intruniri regale, patronand totodata peste 800 de organizatii.
Pentru britanici, Philip – de origine germana, fost print al Greciei si Danemarcei – a devenit de multi ani “regele ironiilor”, apreciate de majoritatea supusilor Coroanei. Multe dintre frazele sale au devenit, intre timp, antologice. Astfel, dupa nasterea printului mostenitor Charles, Philip a exclamat la vazul primului sau copil: “Doamne, seamana cu o budinca de prune (plum pudding)”. Unii psihologi au pus intepaturile princiare pe seama frustrarii lui Philip de a fi “doar” print consort, dar apropiati ai Curtii Regale au subliniat mereu ca nu este asa: “Ce-i drept, ea poarta coroana, dar stapanul casei a fost si este el”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă