15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPrintre bunurile lui Dan Voiculescu ce vor fi puse sub sechestru se...

Printre bunurile lui Dan Voiculescu ce vor fi puse sub sechestru se numără şi un avion

Şefa DNA Laura Kovesi, împreună cu specialiști din cadrul ANAF, vor inventaria toate bunurile familiei Voiculescu. Odată descoperite noi resurse de finanțare, acestea vor fi comunicate judecătorilor, care vor dispune sechestru până la acoperirea întregului prejudiciu, informează EVZ citat de B1 TV.

În posesia lui Dan Voiculescu se află chiar şi un avion de 20 de milioane de euro, luat în leasing şi achitat de postul de televiziune Antena 1.

Judecătorii au dat publicității bunurile confiscate de la Dan Voiculescu. Printre ele se regăsesc sediile Grivco Group și Antena3. Ce a încercat până acum Dan Voiculescu să nu facă public va ieşi însă cât de curând la lumină, susţin jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

De inventarierea averii familiei Voiculescu se va ocupa personal șefa DNA Laura Codruţa Kovesi, împreună cu specialiști din cadrul ANAF. Odată descoperite noi resurse de finanțare, magistraţii vor fi înştiinţaţi şi vor dispune sechestrul până la acoperirea întregului prejudiciu, care ajunge la aproximativ 60 de milioane de euro.

Pănă atunci, jurnaliştii EVZ au scris despre ingineria financiară pe care Voiculescu a făcut-o. Mai exact, se pare că acesta, conform aceleiaşi surse, în anii 2009-2010, a cumpărat un avion Falcon, în valoare de 20 de milioane de euro, printr-un credit în leasing contractat de Antena 1.

Avionul se afla în folosința exclusivă a familiei Voiculescu, dar cheltuielile de operare și de întreținere, aproximativ 500.000 de euro pe an, erau achitate de postul de televiziune Antena 1.

Şi mașina de serviciu cu care circula Voiculescu în valoare de 200.000 de euro era cumpărată tot de Antena 1. Cheltuielile erau decontate de același post de televiziune. Mașina de escortă era cumpărată tot de postul de televiziune, iar șoferii și aghiotanții lui Dan Voiculescu erau angajați ai posturilor TV Antena 1, Antena 3 și Euforia TV.

Pănă şi zborurile cu elicopterul, care costau 800-1000 euro pe oră, pe care Voiculescu le făcea prin țară, în interes personal sau de partid, erau decontate tot posturile TV. La fel și mesele de protocol.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă