13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPrincipalul consilier economic al lui Obama demisionează

Principalul consilier economic al lui Obama demisionează

Principalul consilier economic al preşedintelui american Barack Obama, Larry Summers, va părăsi administraţia la sfârşitul anului, pentru a se întoarce ca profesor la Universitatea Harvard, a anunţat Casa Albă, sugerând o remaniere a echipei guvernamentale.

Preşedintele a apreciat că Summers este “strălucit” şi a dat dovadă de “experienţă şi judecată”, “într-un moment de mare pericol” pentru Statele Unite, relatează BBC citat de NewsIn.

Plecarea lui Summers este cea mai recentă retragere din echipa economică de la Casa Albă. În luna iulie, directorul pentru buget Peter Orszag, s-a retras din funcţie. Şi preşedintele Consiliului de consilieri economici, Christina Romer, a demisionat luna aceasta.

Casa Albă a anunţat că Summers a fost arhitectul planului de stimulare a economiei din 2009 şi, printre altele, a pus la punct proiectul vizând industria construcţiei de automobile.

“În ultimii doi ani, el ne-a ajutat să ieşim din cea mai gravă recesiune de după anii ’30 către o nouă creştere economică. Şi deşi avem în faţă multă muncă pentru a repara problemele provocate de recesiune, suntem pe o cale mai bună mulţumită şi sfatului înţelept al lui Larry”, a afirmat Obama.

La rândul său, Summers a afirmat că îi va “lipsi să lucreze cu preşedintele şi echipa sa la provocărăile zilnice ale politicii economice”.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă