14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul sat din România cu parc subacvatic de distracţie

Primul sat din România cu parc subacvatic de distracţie

Satul Mahmudia din Tulcea va fi prima localitate rurală din România care va deţine un parc de distracţie de tipul Aqua Magic. Este vorba de un proiect de investiţii în valoare de 7,1 milioane de lei, costul acestuia urmând să fie finanţat de Uniunea Europeană din fondurile structurale pentru dezvoltarea  turismului local.

Proiectul a fost declarat eligibil de Agenţia de Dezvoltare Regională 2 Sud-Est Brăila, urmând ca Ministerul Dezvoltării Re­gionale şi Turismului să aprobe deschiderea finanţării. Parcul se va întinde pe 11.786 metri pătraţi şi va fi amplasat pe un teren situat în apropierea braţului Sf. Gheorghe al Dunării. Gheorghe Demidov, viceprimarul comunei Mahmudia, ne-a declarat: „Ideea realizării parcului acvatic a apărut în urmă cu un an, când am discutat oportunitatea realizării unui bazin de înot. Firma de consultanţă la care am apelat ne-a oferit argumente puternice pentru această investiţie inedită, menită să sporească atractivitatea turistică a localităţii noastre. Parcul va avea şi un bazin olimpic de înot, dar şi toate dotările specifice unui parc acvatic de distracţie. Investiţia va începe cel mai târziu în luna septembrie şi va fi finalizată în maximum 30 de luni”.  

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă