17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPrimul ATAC aerian australian împotriva Statului Islamic, în Siria

Primul ATAC aerian australian împotriva Statului Islamic, în Siria

Aviația australiană a efectuat primul său bombardament împotriva organizației Statul Islamic în Siria, informează Agerpres.

Astfel, în urma atcului a fost distrus un convoi de trupe blindate ale jihadiștilor, a anunțat, miercuri, ministrul australian al Apărării, Kevin Andrews.

”Acesta face parte din extinderea logică a angajamentului australian în lupta împotriva Daesh pentru a opera nu numai deasupra nordului Irakului, ci și deasupra estului Siriei cu scopul de a degrada și a distruge forțele Daesh”, a declarat jurnaliștilor ministrul.

Citește și: Francois Hollande, undă verde pentru raidurile aeriene împotriva Statului Islamic

În cursul acestui atac, care a avut loc în urmă cu două zile, un avion F/A-18A Hornet al Royal Australian Air Force (RAAF) a distrus un transport de trupe blindate ale SI cu o rachetă ghidată, a indicat Andrews.

SUA, Canada, Turcia și state din Golf efectuează deja atacuri aeriene împotriva unor obiective ale SI în Siria.

Australia s-a alăturat anul trecut coaliției conduse de SUA pentru a combate SI în Irak, dar și-a extins săptămâna trecută operațiunile aeriene și în Siria, declarând că baza juridică pentru aceasta este necesitatea unei apărări colective a Irakului împotriva grupului jihadist, care controlează un vast teritoriu în Irak și în Siria.

Ministerul australian al Apărării anunțase sâmbăta trecută într-un comunicat că aviația australiană a efectuat prima misiune deasupra Siriei, dar fără a bombarda.

Ministerul precizase că aparatele utilizate de RAAF în cadrul coaliției sunt două avioane de vânătoare F/A-18A Hornet, un avion cisternă KC-30A și un avion de supraveghere radar E-7A.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă