18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA....

Primarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după ce a fost audiat timp de câteva ore.

Gheorghe Nichita este acuzat că a pretins mită, pe timpul cât exercita funcţia de primar al municipiului Iaşi, de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI.

Citește și: Imperiul lui Urdăreanu și afacerile controversate cu statul

Primarul Nichita ar fi pretins 1,5 milioane de euro de la Urdăreanu. În schimbul acestei sume, Primăria Iaşi ar fi urmat să încheie un contract cu firma UTI, contract referitor la semaforizarea unor intersecţii din municipiu.

Comisionul cerut de primarul Nichita, 1,5 milioane de euro, reprezenta 10 la sută din valoarea contractului, pe care UTI urma să o încaseze de la Primărie în schimbul lucrărilor efectuate.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au audiat şi apoi l-au reţinut, joi, şi pe Tiberiu Urdăreanu, patronul de la UTI.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29.10.2015, a inculpaților Nichita Gheorghe, primar al municipiului Iași, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, şi Urdăreanu Tiberiu, președinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2015, față de inculpatul Tănăsescu Mihail, vicepreședinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă