15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul "Pinalti", audiat la DNA

Primarul “Pinalti”, audiat la DNA

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan a fost audiat ieri de procurorii DNA într-un dosar în care anchetatorii verifică o afacere a celui poreclit „Pinalti”, al cărei beneficiar a fost chiar fiica sa, Georgiana Ştefan. Dosarul a mai fost o dată în atenţia procurorilor anticorupţie, fiind soluţionat în 2007, prin neînceperea urmăririi penale, de procurorul Emanuel Humulescu de la Structura Teritorială Bacău a DNA. Anumite informaţii primite de procurorii din structura centrală a DNA au dus la redeschiderea dosarului, au declarat pentru RL surse judiciare.

Cum s-a făcut afacerea

România Liberă dezvăluia încă din 2007 în ce condiţii s-a produs debutul în afaceri a fiicei lui Gheorghe Ştefan. Astfel, Georgiana Ştefan a cumpărat, în iulie 2005, un teren de la “Transmoldavia” SA, fosta întreprindere de transport public a oraşului, privatizată între

timp. Pentru 4.576 de metri pătraţi, situaţi într-o zonă imo-biliară foarte bună, a plătit 424.020 RON. După şapte luni, fata lui Pinalti a vândut terenul societăţii Plus Discount Romania, cunoscut dezvoltator de hipermarketuri. Preţul tranzacţiei a fost de peste 3,1 milioane lei, ceea ce înseamnă că profitul obţinut de fiica primarului Ştefan a fost de 2.700.000 lei (aproxima-tiv 800.000 euro). Problema în această tranzacţie o reprezenta faptul că terenul era revendi-cat de foştii proprietari, iar primăria, condusă de Gheorghe Ştefan, a refuzat să îi soluţio-neze cererea, pasând responsabilitatea la alte instituţii.

În dosarul instrumentat din nou de procurorii DNA, Gheorghe Ştefan trebuie să le explice procurorilor contextul unei afaceri imobiliare controversate în care e implicată şi fiica sa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă