13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Galațiului are bodyguard și limuzine de lux de la Poliția Locală

Primarul Galațiului are bodyguard și limuzine de lux de la Poliția Locală

După cazul de la Iași, unde Poliția Locală era la discreția primarului Gheorghe Nichita, o situație asemănătoare apare și la Galați. Este în derulare.

Primarul Galațiului, Marius Stan, a făcut senzație cu prilejul deschiderii târgului de toamnă, celebra „Ziua Recoltei“, pentru că se plimba printre tarabele din Piața Centrală urmat pas cu pas de un bodyguard.

Și aici facem diferența clară între SPP-iști care de obicei sunt îmbrăcați la costum sau polițiștii de la „pază și protecție“, de obicei în ținută „casual“.

Omul care îl păzea pe primarul Galațiului avea o ținută „all in black“ tipică bodyguarzilor de filmele de la Hollywood, în negru din cap până-n picioare și cu ochelari de soare negri. Mitraliera îi mai lipsea. Avea și atitudinea unui bodyguard, scrutând cu atenție în mulțime, de unde ar putea apare un potențial atacator. Nu era deloc relaxat, ci chiar puțin încordat, cu brațele pregătite pentru a interveni dacă e cazul. Gata de contraatac!

La un moment dat, când o bătrână care trecea prin preajmă era pe punctul de a se apropia prea mult de Marius Stan, bodyguardul a luat-o de umeri și i-a schimbat traiectoria.

Bodyguardul lui Stan, de la Poliția Locală

Am încercat să aflăm cine este bodyguardul primarului Marius Stan și ne-am adresat atât IPJ Galați, cât și Poliției Locale Galați, solicitând să ni se comunice dacă își „asumă“ bodyguardul și dacă da, ce misiune a avut de îndeplinit respectivul polițist și care a fost oportunitatea și baza legală pentru a se delega respectiva „misiune“.

Din răspunsul directorului Poliției Locale Galați, Mihai Manoliu, am aflat că „persoana din fotografiile anexate este angajatul Poliției Locale Galați, se numește Cvitenco Fănel Cătălin, ocupând funcția de polițist local (clasa I, grad asistent), și își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului Intervenție Rapidă. A fost angajat la Poliția Locală în septembrie 2015. În perioada târgului de toamnă, Cătălin Cvitenco a făcut parte dintr-o echipă operativă pentru „asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică“.

De asta numai el a venit la „misiune“ îmbrăcat „all in black“!?

Răspunsul corect: „grija lui Manoliu pentru protectorul său“

Directorul Poliției Locale ne-a mai explicat că prezența polițistului în imediata apropiere a primarului Stan a fost din proprie inițiativă, nu pentru că așa ar fi primit ordin: „Referitor la poziționarea polițistului local Cvitenco Fănel Cătălin, în imediata apropiere a primarului municipiului Galați, Marius Stan, la Târgul de Toamnă 2015, vă informăm că angajatul Poliției Locale nu a avut nici un ordin de serviciu în acest sens, făcând totul din proprie inițiativă“, ne-a scris Mihai Manoliu.

Doar un naiv ar putea crede că un polițist local întreprinde ceva fără aprobarea șefilor. Mai ales unul nou angajat. Adevăratul răspuns este în relația dintre Manoliu și Marius Stan.

Prin 2013, amândoi erau membri PNL. Manoliu l-a susținut pe Stan în bătălia pentru președinția PNL Galați împotriva lui Victor Dobre. După ce Dobre a câștigat un nou mandat de președinte, Marius Stan a plecat la UNPR și a încercat să îi ofere lui Manoliu mai multe recompense pentru devotamentul său.

După ce a ratat numirea lui Manoliu la conducerea Zonei Libere Galați i-a oferit funcția de director al Poliției Locale, în care iată că Manoliu se „descurcă“ destul de bine: face bodyguarzi!   

Limuzine de lux ale Poliției Locale, pentru primarul Stan și șefii primăriei

Povestea cu bodyguardul e doar un episod ceva mai plin de culoare din lista sacrificiilor pe care șeful Poliției Locale Galați le face pentru a-i fi pe plac șefului său, primarul Marius Stan. Unul mai concret este faptul că din bugetul Poliției Locale au fost cumpărate trei limuzine de lux și un Duster, toate foarte bine dotate, puse la dispoziția primarului Galațiului și altor șefi din primărie.

Toate cele patru mașini sunt înmatriculate de Poliția Locală Galați. Primarul Marius Stan circulă cu un Touareg V6 TDI Supreme, de peste 65 de mii de euro, dotat cu stație, stroboscoape, și mijloace de avertizare video și sonoră. City-managerul Aurel Vlaicu are la dispoziție un VW Passat 2.0 TDI DSG 4motion (4×4) de peste 35 de mii de euro, cu numărul de înmatriculare GL-39-WXT.

Șefa Direcției Servicii Publice din primărie, Tincuța Vrabie, circulă cu un Docker alb, GL-07-ZXO, iar Daniel Stadoleanu, șeful Direcţiei Generale de Buget-Finanţe se deplasează cu Duster-ul 4×4, GL-09-JWL, dotat cu stroboscoape, și mijloace de avertizare video și sonoră.

Cele trei limuzine, Touaregul, Passat-ul și Docker-ul au costat 450.000 de lei fără TVA. Cu TVA au fost un cadou de 125.000 euro.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă