11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Iclod, acuzat ca a folosit bani publici in interes personal

Primarul din Iclod, acuzat ca a folosit bani publici in interes personal

CLUJ. Un nou scandal de coruptie a izbucnit in administratia clujeana. Prefectul judetului, Alin Tise, l-a acuzat pe primarul din Iclod, Ionel Hurducas, ca ar fi folosit bani publici in interesele personale. Seful Prefecturii sustine ca edilul ar fi achizitionat 10 abonamente de telefoane mobile fara a avea o hotarare de Consiliu Local pentru aceasta, si pe care le-a folosit in interes personal.
Hurducas a mai fost acuzat si pentru ca ar fi scos un teren agricol din domeniul public si l-ar fi vandut fara a avea aprobarea a doua treimi dintre consilierii locali, cum prevede legea.
Astfel, in loc de noua voturi, cate ar fi fost necesare pentru trecerea terenului din domeniul public in cel privat, primarul ar fi obtinut doar sapte voturi.
Tot edilul a fost invinuit de Tise ca ar fi organizat o licitatie pentru adjudecarea unor lucrari de reparatie la canalizare, cu toate ca hotararea de CL prevedea organizarea unei licitatii doar pentru studiul de fezabilitate.
Mai mult, la aceasta licitatie ar fi cumparat caietul de sarcini trei firme dintre care una nu si-ar fi trimis reprezentantul, iar castigatoare a fost SC “Sinai Cominpex”, a carei patron este Vasile Pogacean, tatal unuia dintre consilierii locali.
Firma a mai castigat si alte licitatii pentru a face diferite lucrari de infrastructura in comuna. Prefectul a adaugat ca a anuntat Politia care urmeaza sa inceapa o ancheta in acest sens.
Mai mult, Ionel Hurducan a fost acuzat si de faptul ca ar fi asigurat atat locuinta proprie, precum si casele altor persoane cu bani publici.
In plus, potrivit prefectului, primarul a mai avut si 11 dosare penale care mai apoi au fost conexate pentru a fi judecate impreuna. In urma procesului, edilul a primit o pedeapsa cu suspendare, dar sentinta a fost atacata, iar procesul se afla in prezent pe rolul Curtii de Apel Cluj-Napoca.
Ca raspuns la toate aceste acuzatii, primarul din Iclod a declarat ca este vorba de o “lucratura politica” din cauza ca este membru al PSD, dar si ca este greco-catolic. Ionel Hurducas a mai spus ca are documente pentru a-si dovedi nevinovatia.
Edilul a recunoscut, totusi, ca exista mici greseli in rapoarte din cauza secretarului Primariei, care ar fi omis sa treaca anumite lucruri.

Cele mai citite

Rusia a sărbătorit victoria asupra nazismului cu o paradă militară în Piața Roșie

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat...

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă