2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialPrimarul comunei Liebling - stapanul neregulilor

Primarul comunei Liebling – stapanul neregulilor

Primarul din comuna timiseana Liebling, Mircea Mehedinti, va fi dat pe mana Directiei Judetene a Finantelor Publice si a Biroului Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In timpul unui control al Prefecturii Timis s-a descoperit ca functionarii din Primarie uzeaza de extrase false de carte funciara care servesc apoi concesiunii de terenuri pe raza comunei. Mai mult, atunci cand edilul lipseste, secretara institutiei este cea care contrasemneaza juridic actele de concesiune.

Laviniu Bedrosian, seful Cancelariei prefectului de Timis, Ovidiu Draganescu, a condus, in urma cu doua zile, un control la Primaria Liebling, dupa ce pe adresa institutiei judetene au sosit mai multe sesizari ale cetatenilor din comuna. Oamenii au reclamat ca functionarii din Primarie si conducerea administratiei locale ar uza de extrase false de carte funciara, de care se foloseau in cadrul licitatiilor pentru concesionarea de terenuri pe raza comunei.
Controlul a relevat faptul ca prin metoda extraselor false s-a concesionat, catre o persoana fizica, un teren intravilan de 1.400 de metri patrati.

Secretara semneaza… “ca primarul”

“Primarul din Liebling mi-a declarat senin ca in acest caz secretara domniei sale a fost cea care a contrasemnat juridic actul”, sustine Laviniu Bedrosian. La randul sau, edilul PD Mircea Mehedinti a declarat ca nu stia ca actul in baza caruia s-a concesionat terenul intravilan este, de fapt, unul fals.
“Noi asa l-am luat de la Biroul de Carte Funciara de la Deta. Din moment ce acolo nu se stipula ca terenul are alt proprietar, am dat drumul procedurilor de licitatie. Vom face si noi o ancheta interna, sa vedem cine se face vinovat, daca e cazul, de uz de fals”, a adaugat primarul.
Mircea Mehedinti a mai spus ca nu se teme de controalele la care va fi supus in perioada urmatoare si sustine ca nu se face vinovat de vreun act de coruptie.

Nereguli pe linie
la Liebling

Primaria Liebling a scos la licitatie mai multe terenuri pentru concesionare in vederea construirii de locuinte, toate situate in intravilanul comunei. Procedurile dupa care s-au organizat licitatiile se situeaza, insa, din punctul de vedere al Prefecturii, in afara legii.
In urma controlului efectuat de echipele din cadrul Institutiei Prefectului s-a constatat faptul ca primarul Mircea Mehedinti si oamenii din aparatul pe care il conduce lucreaza fara a lua in seama actele normative dupa care ar trebui sa se ghideze.
Astfel, pe ordinea de zi a sedintelor de Consiliu Local nu au fost trecute proiecte de hotarare privind intentia Primariei de a concesiona terenuri. Nici procedura de anuntare publica a licitatiilor pentru concesionare nu a fost urmata, iar drepturile de concesiune nu au fost mentionate la Cartea Funciara.
Laviniu Bedrosian a mentionat ca Prefectura a emis deja doua adrese catre doua institutii care pot da verdicte in ceea ce priveste comiterea unui act de coruptie in cadrul administratiei locale din Liebling. Astfel, Directia Generala a Finantelor Publice va efectua un control amanuntit in perioada imediat urmatoare.
“Aceasta institutie are si dreptul de a sanctiona prin amenzi executivul Primariei, daca se constata ca intr-adevar au fost incalcate legile”, a mai spus seful Cancelariei prefectului. Bedrosian a mai trimis o adresa si la Biroul Anticoruptie al Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a verifica daca terenurile concesionate de Primaria Liebling au avut la baza falsuri in acte.

Cele mai citite

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...
Ultima oră
Pe aceeași temă