17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrimarii PSD din Arad reclama impartirea politica a bugetului

Primarii PSD din Arad reclama impartirea politica a bugetului

Primarii PSD din mai multe localitati aradene au reclamat conducerii partidului din care fac parte ca actuala administratie a judetului le-a diminuat bugetele locale. Ei au afirmat ca din aceasta cauza le este imposibil sa mai execute lucrari aprobate in consiliile locale.
“Cei 30 de primari pe care ii avem in localitatile din Arad au spus la unison ca din cauza reducerilor fondurilor nu mai pot continua o serie de lucrari in orasele si comunele pe care le conduc. Este vorba, in principal, de reparatii de drumuri, alimentare cu apa si gaz metan sau reparatii si lucrari de igienizare la unitatile de invatamant. Toti banii judetului sunt directionati spre localitati unde sunt primari din Alianta “D.A.” sau partide din coalitia guvernametala. Noi am informat conducerea centrala a partidului si asteptam sa vedem ce masuri se vor lua”, a declarat presedintele organizatiei judetene a PSD, Dimitrie Musca.
Liderul social-democrat a mai spus ca deja conducerea partidului a adunat nemultumirile de acest gen de la toate organizatiile din tara si au intocmit o informare pe care o va prezenta Consiliului Europei. Musca a mai afirmat ca nici un primar PSD nu va parasi formatiunea politica pentru a se inscrie in Alianta PNL-PD.
La randul sau, senatorul PSD Dan Ungureanu, fost prefect al judetului in legislatura trecuta, a afirmat ca este ingrijorat de slaba protectie sociala pe care actualul Guvern este dispus sa o acorde oamenilor cu probleme. “Un asemenea exemplu este in comuna Misca, unde edilul-sef nu are suficiente resurse financiare pentru a plati persoanele beneficiare de ajutoare sociale. In aceste conditii, asistatii social vor beneficia doar de 60 la suta din in-demnizatiile pe care le incaseaza lunar. Primaria din Misca s-a luptat pentru a primi mai multi bani de la Consiliul Judetean, insa institutia nu a reusit sa acopere necesarul solicitat”, a mai spus parlamentarul.
Presedintele Consiliului Judetean, democratul Iosif Matula, a declarat ca este foarte greu sa multumeasca toti primarii. “Cred ca reprezentantii PSD exagereaza cand spun ca fondurile se dau pe criterii politice. Un om care a lucrat in administratie stie foarte bine ca banii se dau respectand anumite calcule si nicidecum pe criterii politice. Cred ca primarii ar trebui sa invete sa se descurce prin forte proprii, sa faca proiecte si nu doar sa ceara bani de la CJ”, a adaugat Matula.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă