19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPrimarii mureşeni sunt împotriva restructurării Poliţiei Rurale

Primarii mureşeni sunt împotriva restructurării Poliţiei Rurale

Doar doi primari mureşeni dintr-un total de 91 de primării rurale au votat în favoarea restruturării Poliţiei Rurale care presupune desfiinţarea posturilor de poliţie. Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, Szabolcs Sofalvi, a declarat că este împotriva proiectului deoarece prin aplicarea lui oamenii sunt îndepărtaţi de Târgu-Mureş, municipiu în vecinătatea căruia se află comuna pe care o conduce.

„Secţia de poliţie va fi la Gorneşti, o comună mai mică decât Sângeorgiu de Mureş, aşadar, pentru toate actele necesare oamenii vor trebui să se deplaseze acolo, deşi Târgu-Mureşul e mai aproape.

Apoi, nu ştiu eu cum vor reuşi să intervină prompt aceste patrule”, a spus Sofalvi, care a mai adăugat că la întâlnirea cu şeful IPJ Mureş şi cu prefectul de Mureş pe această temă aceştia au promis ca, pentru menţinerea postului de poliţie din Sângeorgiu, să ofere sprijin substanţial.

Oferta primarului

„Suntem gata să alocăm de trei ori fondurile pe care le dăm în prezent pentru carburant numai să rămână aşa cum este acum”, a mai declarat primarul din Sângeorgiu de Mureş, care crede însă că decizia de restructurare a fost deja luată la nivel înalt, iar discuţiile cu primarii sunt doar formale.

La rândul său, primarul din Ogra, Ioan Megheşan, fost ofiţer de Poliţie, spune că proiectul nu este unul bun pentru comunitate deoarece patrulele nu vor mai avea contact cu specificul local şi al fiecărei comune şi prinderea hoţilor va fi făcută şi mai greu decât în prezent.

Unul din cei doi primari mureşeni care au votatîn favoare proiectului este edilul comunei Râciu, Ioan Vasu. Acesta este de părere că poliţiştii de laposturile locale de poliţie erau plătiţi degeaba. „Şi aşa la cercetările la faţa locului vin echipajele de la Târgu-Mureş. Şi aşa le e greu să se scoale noaptea că lucrează 24 de ore din 24. Eu am votat şi sunt pentru restructurare”, a spus Vasu.

El atrage însă atenţia că administraţia locală nu va mai suporta de la momentul restructurării încolo costurile cu spaţii sau utilităţi pentru Poliţie.

La nivelul judeţului Mureş funcţionează în prezent 91 de posturi de poliţie comunale, care urmează a fi desfiinţate. În locul lor ar urma să fie înfiinţate 14 secţii de poliţie rurală, în funcţie de arondarea comunelor la unităţile de Parchet.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă