11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrimaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria municipiului Satu Mare va achizitiona de la SC “Astra BUS” Arad zece autobuze noi pentru a innoi parcul auto al firmei “Transurban”.
Firma aradeana a castigat licitatia organizata de Primarie, iar contractul dintre cele doua parti va fi semnat in perioada urmatoare.
Pentru aceasta licitatie au cumparat caietul de sarcini 14 firme, dar la licitatie s-au prezentat doar patru, dintre care doua din Bucuresti, una din Arad si una din judetul Ilfov, care depus oferte cu valori cuprinse intre 1,5 si 2,2 milioane de euro. Desi nu a fost cea mai buna din punct de vedere financiar, oferta celor de la “Astra Bus” a fost considerata cea mai buna, din punct de vedere tehnic, firma aradeana urmand sa livreze autobuze “Iris Bus”.
Din cauza costurilor foarte ridicate, un autobuz nou fiind estimat la 100.000-200.000 de euro, cumpararea celor zece mijloace de transport in comun se va face in leasing.
Dupa intocmirea contractului cu SC “Astra Bus”, Primaria Satu Mare va achita un avans de pana la 30 la suta, diferenta urmand sa fie platita in urmatorii trei ani.
In prezent, SC “Transurban” dispune de 40 de autobuze dintre care 80 la suta sunt mai vechi de 30 de ani, prezentand un pericol pentru calatori.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă