4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialPrimar din Vaslui, acuzat de conflict de interese

Primar din Vaslui, acuzat de conflict de interese

Primarul comunei Puiești, judeţul Vaslui, Costel Moraru, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, după ce s-a numit în funcţia de secretar al localității pe care o conduce, informează Mediafax.

”În exercitarea funcţiei de primar, Costel Moraru a emis şi semnat propria dispoziţie de numire în funcţia publică de conducere de secretar al comunei Puieşti. Mai mult decât atât, în calitate de primar, a semnat adresa transmisă în 11 ianuarie 2012 Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, solicitând avizarea pentru demararea procedurilor de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de secretar al comunei, premeditând, astfel, participarea sa la concurs”, se arată într-un comunicat al ANI.

Din 11 iunie 2012, odată cu câştigarea celui de-al doilea mandat de edil, deţine şi funcţia de secretar al comunei Puieşti.

Primarul Costel Moraru spune că este nevinovat, în condiţiile în care nu a fost remunerat pentru funcţia de secretar.

El a precizat că a contestat în instanţă raportul ANI.

”Nu mă consider vinovat atât timp cât nu am semnat state de plată ca şi secretar al comunei şi nici nu am depus jurământ ca funcţionar public. La vremea când am organizat concursul pentru postul de secretar, nu am ştiut că eu, în calitate de primar, nu pot candida. Acum am contestat în instanţă raportul ANI şi aştept decizia instanţei”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Puieşti, Costel Moraru.

La începutul lunii martie, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că acelaşi primar se află în incompatibilitate, întrucât din 5 iulie 2011 deţine simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

De asemenea, Costel Moraru s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 28 martie 2012 – 27 februarie 2014, întrucât a fost membru PNL, dar şi secretar al comunei Puieşti, demnitate publică apolitică, conform Legii 215/2001 privind administraţia publică.

Costel Moraru se află la cel de-al doilea mandat de primar al comunei Puieşti, după ce a câştigat alegerile din 10 iunie 2012 din partea PNL. În 2008, Moraru a candidat şi obţinut victoria sub sigla Partidului Naţional Creştin Democrat.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă