18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrima zi de vânătoare de la Balc s-a încheiat

Prima zi de vânătoare de la Balc s-a încheiat

Prima zi de vânătoare de pe domeniul de la Balc, judeţul Bihor, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, s-a încheiat sâmbătă, evenimentul desfăşurându-se pe parcursul a două runde, aunţă Mediafax.

Potrivit stirileprotv.ro, prima zi de vânătoare de pe domeniul de la Balc s-a încheiat. Startul vânătorii a fost dat sâmbătă la prima oră a dimineţii, când maşinile de teren au început să sosească la poarta domeniului privat de vânătoare.

Aici au sosit şi gonacii, iar după un scurt instructaj, participanţii la vânătoare au mers spre pădure.

Prima rundă a vânătorii s-a încheiat în jurul prânzului, iar ulterior a început runda a doua. Odată cu lăsarea întunericului vânătorii şi gonacii au revenit la conac, pentru un scurt bilanţ al zilei.

După vânătoare, invitaţii milionarului Ion Ţiriac vor participa la ospăţul organizat la conacul domeniului privat.

Conform stirileprotv.ro, la prânz, în faţa porţii domeniului privat a fost organizat un protest al organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Voluntarii au adus şi un balon cu aer cald pe care l-au înălţat.

“Dorim ca ei să înceteze să mai ucidă animale sălbatice fără apărare şi să îmbrăţişeze din nou sportul pe care domnia sa îl juca cu atâta eleganţă şi cu atâta succes”, a spus Gabriel Paun, director de campanie Fundatia Vier Pfoten International, citat de stirileprotv.ro.

Protestatarii au aruncat din balon mingi de tenis, iar în scurt timp şi-au încheiat manisfestaţia.

În 2012, printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat Wolfgang Porsche – proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan – primarul din Monte Carlo, Franz Rauch – producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold – fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer – designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera – fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În mod tradiţional vânătoarea se desfăşura la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă