19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrima paradă militară, după 22 ani

Prima paradă militară, după 22 ani

Mii de gălăţeni au asistat ieri la defilarea militarilor celor două batalioane locate din oraş şi a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”.

 

După 22 de ani în care la Galaţi nu a mai fost organizată o paradă militară, ieri mii de gălăţeni au asistat la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naţionale, pe cea mai importantă arteră a Galaţiului, strada Brăilei.

O premieră este şi numărul mare al gălăţenilor care, asistat la o astfel de manifestare, pentru că la defilările trupelor Ministerului de Interne, organizate până acum la Faleza Dunării, abia dacă participau câteva sute de gălăţeni, Secretul acestei mutări este schimbarea locaţiei pe str Brăilei. O altă premieră a fost participarea la parada militară de la Galaţi a unui detaşament al Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazu”, aceasta fiind se pare prima participare a batalionului la o paradă ce are loc în alt oraş decât Capitala.

Garda de onoare a prezentat onorul principalului reprezentant al administraţiei locale, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Eugen Chebac. Prin faţa tribunei oficiale şi a miilor de gălăţeni au defilat militarii şi tehnica de luptă aparţinând Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazu”, Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă”, Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”, ISU, Jandarmeriei şi Poliţiei Galaţi.  Au putut fi văzute maşini de luptă ale infanteriei, transportoare blindate, autospeciale de intervenţie şi comunicaţii.

Preşedintele CJ Galaţi a transmis un mesaj de felicitare adresat gălăţenilor. “Tuturor gălăţenilor ocrotiţi de Sfântul Apostol Andrei le transmit să fie mândri că sunt români, că sunt cetăţenii judeţului Galaţi”. După parada militară, o parte dintre autorităţile locale au participat la redeschiderea Cercului Militar, a cărui clădire a fost reabilitată recent.   Text Box:

 

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă