5.6 C
București
vineri, 9 decembrie 2022
AcasăSpecialPrima expoziţie de sclupturi în fier realizate de Misha Diaconu

Prima expoziţie de sclupturi în fier realizate de Misha Diaconu

Una dintre cele mai talentate sculptoriţe în fier din România, Misha Diaconu, îşi prezintă la Imbold, Galeria prima expoziţie personală intitulată „Materie şi spirit”.

Expoziţia „Materie şi Spirit” cuprinde o serie de şapte lucrări şi instalaţii inspirate de muzică, teatru, senzualitate şi fluiditate, dispuse atât în interior, cât şi în curtea Galeriei.

Cele şapte piese marchează aventura creatoare a artistei din ultimii 7 ani. Câteva dintre ele fac parte din colecţii private şi vor fi expuse în premieră într-un spaţiu public, altele sunt piese neexpuse până în prezent sau lucrări care au facut parte din colectivele în care a expus Misha în ultimii 2 ani. Expoziţia este o oportunitate unică de a le privi în ansamblu, de înţelege călătoria Mishei Diaconu de la „Samânţă” – prima ei lucrare – până in prezent.

Titlul expoziţiei este preluat de la cele trei panouri pe suport mix metal-ceramică-sticlă, inspirate de teatru şi muzică; trei personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare şi reapare în creaţiile Mishei Diaconu.

Unul dintre cei mai promiţători sculptori români în metal, Misha Diaconu, este cel mai adesea asociată cu câteva sculpturi amplasate în spaţii neconvenţionale din Bucureşti, spaţii expuse de obicei unui trafic intens: „Arlechinul”, expus în Piaţa Romana (Idelier) în perioada 2010-2011, diverse sculpturi şi instalaţii permanente – Atelierul de Producţie, Bucureşti (2011-prezent).

Creată într-o casă veche de pe strada Polonă, la Nr. 40, Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociaţiei Imbold şi un spaţiu independent de generare şi expunere de artă contemporană.

Cele mai citite

Balada de stors neuronii de vlagă

E o vineri posacă de iarnă. O zi și de lectură. “Gaudeamus”-ul s-a deschis iar minții, sufletului, visării. Literatura rămâne, prin strâmtoarea vieții, singurul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 289: circa 300.000 de ucraineni au obținut pașapoarte rusești, de la începutul războiului

Circa 300.000 de ucraineni au primit paşapoarte ruseşti de la începutul războiului pe care Moscova îl duce împotriva ţării vecine, potrivit media ruse independente...

Cadouri de Crăciun pentru o stare de spirit minunată – Colecții festive de parfumuri de marcă

Pentru a avea sărbători pline de magie, oferă celor dragi cadouri cât mai frumoase, cum sunt surprizele de beauty, luxoase. Magazinele online au deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă