15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPrim solista Teatrului de Operetă, Amelia Antoniu, va fi externată azi

Prim solista Teatrului de Operetă, Amelia Antoniu, va fi externată azi

Prim solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, va fi externată din Spitalul Universitar luni, în jurul orei 11.00, în timp ce starea de sănătate a celeilalte paciente, Alice Preda, este în continuare gravă, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al unităţii, Bogdan Popescu.

Potrivit medicului Bogdan Popescu, starea de sănătate a lui Alice Preda este în continuare gravă, staţionară şi puţin ameliorată faţă de săptămâna trecută, însă pacienta se află în continuare sub observaţia medicilor, internată la Terapie Intensivă.

Cele două paciente, Amelia Antoniu, în vârstă de 36 de ani şi Alice Preda, de 35 de ani, au fost transferate în stare foarte gravă de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar pe 21 aprilie, unde au fost internate la Terapie Intensivă. Cele două femei fuseseră supuse pe 19 aprilie unor intervenţii chirurgicale minore la secţia de ginecologie a CF2, în urma operaţiilor starea celor două paciente agravându-se rapid.

Potrivit anchetei desfăşurată de Ministerului Sănătăţii la Spitalul CF2, cele două paciente au fost infectate cu microrganismul de gram negativ burkholderia cepacia. Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii a stabilit că afecţiunile actuale ale celor două paciente de la Spitalul CF2 sunt cauzate de asistenţa medicală acordată în această unitate medicală.

Ministerul Sănătăţii a concluzionat, în urma anchetei efectuate la Spitalul CF2 din Capitală, că în unitate se lucrează în condiţii improprii, cu instrumentar cu sterilizare îndoielnică şi că nu se respectă protocolul de asepsie necesar.

Cele mai citite

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă