19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPrezentatorii filmului „Crimeea. Drumul spre patrie” n-au voie să intre în Republica...

Prezentatorii filmului „Crimeea. Drumul spre patrie” n-au voie să intre în Republica Moldova

Doi oameni de presă ruși, care urmau să prezinte, la Chișinău, filmul de propagandă „Crimeea. Calea spre patrie”, au fost declarați indezirabili de autoritățile Republicii Moldova.

Cele două persoane sunt directorul general al postului „Russia Today”, Dmitri Kiselev, și prezentatorul de televiziune Andrei Kondașov.

Potrivit presei din Republica Moldova, cele două persoane au fost declarate indezirabile de către Biroul de Migrație și Azil de la Chișinău, „în urma unei sesizări”. Decizia a fost confirmată oficial, ieri, de Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

Cu o zi înainte, agenția Novosti-Moldova, filiala agenției ruse RIA Novosti, anunțase că Dmitri Kiselev și Andrei Kondașov vor veni să participe la difuzarea în Republica Moldova a documentarului despre Crimeea.

Filmul propagandistic a fost difuzat în premieră, la data de 15 martie, de postul de televiziune Rossia 1. Prezentarea publică a filmului face parte din seria de acțiuni organizate de Federația Rusă cu prilejul împlinirii unui an de la ocuparea peninsulei Crimeea.

În varianta originală, filmul se intitulează „Крым. Путь на Родину”, ceea ce înseamnă “Crimeea. Calea spre patrie” sau “Drumul spre casă”. Realizarea filmului a durat opt luni.

Producția cinematografică include și două interviuri cu președintele Vladimir Putin.

În interviuri, liderul de la Kremlin confirmă că a supervizat fuga din Ucraina și adăpostirea în Rusia a fostului președinte, filorus, al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

De asemenea, Putin confirmă că a ordonat forțelor militare ruse să ocupe Crimeea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă