12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPreţurile producţiei industriale au crescut în decembrie

Preţurile producţiei industriale au crescut în decembrie

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 1% în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 0,9% în industria bunurilor de uz curent și cu 0,4% în industria bunurilor intermediare în luna decembrie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În schimb, scăderi de preţuri s-au înregistrat în industria energetică (-5,0%) şi industria bunurilor de capital (-1,8%).

Pe de altă parte, preţurile producţiei industriale din România au scăzut pe total cu 1,1% în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă. De asemenea, scăderi de preţuri s-au înregistrat atât pe piaţa internă (-1,0%), cât şi pe piaţa externă (-1,5%).

Faţă de luna decembrie 2013, preţurile producţiei industriale pe total au scăzut cu 1,4%, preţurile pe piaţa internă cu 0,5%, iar cele pe piaţa externă cu 3,2%.

Comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+0,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,2%) şi industria bunurilor de capital (+0,1%).

Scăderi de preţuri s-au constatat în industria energetică (-4,7%).

Cele mai citite

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă