20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPresupusul ucigaş al Annei Politkovskaia, prins în Cecenia

Presupusul ucigaş al Annei Politkovskaia, prins în Cecenia

Rustam Makhmudov, principalul suspect în cazul uciderii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, a fost reţinut marţi în Cecenia, potrivit avocatului său, citat de Ria Novosti.

Suspectul va fi transportat la Moscova. Politkovskaia, critic aprig al Kremlinului, a fost împuşcată mortal în propria locuinţă în 2007. Uciderea sa a rămas un mister neelucidat, la fel ca şi alte cazuri de ucideri şi atacuri asupra unor jurnalişti din Rusia.

Cum a reacţionat opinia publică

Ruşii au avut reacţii diferite la aflarea veştii că suspectul a fost prins. Comisia de anchetă nu a comentat încă informaţia.

Pe de altă parte, Sergei Sokolov, redactor-şef adjunct al Novaya Gazeta, ziarul pentru care lucra jurnalista, a declarat că Makhmudov este cel mai probabil ucigaşul fostei sale colege.

Ana Stavitskaya, avocata care reprezintă interesele copiilor Annei Politkovskaia, a afirmat că reţinerea suspectului nu înseamnă şi rezolvarea cazului.

“Crima va fi rezolvată doar când plănuitorii sunt găsiţi şi pedepsiţi”, a declarat aceasta, adăugând că justiţia va decide dacă Makhmudov a fost sau nu implicat în crimă.

Cele mai citite

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...
Ultima oră
Pe aceeași temă