11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPresupuși teroriști, care ar fi plănuit atacuri la Sankt Petersburg, au fost...

Presupuși teroriști, care ar fi plănuit atacuri la Sankt Petersburg, au fost reținuți

Șapte persoane au fost reținute, în Rusia, pe motiv că ar fi planificat atacuri teroriste asupra sistemului de transport feroviar și în alte locuri aglomerate din Sankt Petersburg, potrivit agenției DPA, citată de Agerpres.

Toate cele șapte persoane sunt originare din Asia Centrală, dar identitatea lor nu poate fi făcută publică întrucât este în desfășurare o anchetă, a menționat FSB, într-un comunicat de presă.

La Sankt Petersburg, unul din cele mai mari orașe din Rusia, trăiește o importantă comunitate de lucrători veniți din foste republici sovietice din Asia Centrală, regiune predominant musulmană. Într-o situație similară se află și capitala Moscova, și ea destinație pentru imigranți în căutare de oportunități economice.

După atentatul cu bombă de la metroul din Sankt Petersburg de la începutul lui aprilie, soldat cu 15 morți, autoritățile ruse au reținut numeroși suspecți de terorism originari din Asia Centrală.

Presupusul atacator sinucigaș de la 3 aprilie din Sankt Petersburg a fost un cetățean rus născut în Kârgâzstan, Akbarjon Djalilov, în vârstă de 22 de ani, despre care autoritățile consideră că se radicalizase în urma contactelor sale cu extremiști islamici.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă