14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele PE cere sporirea securităţii în cartierul european de la Bruxelles

Preşedintele PE cere sporirea securităţii în cartierul european de la Bruxelles

Preşedintele PE, Jerzy Buzek, cere sporire a securităţii în cartierul european de la Bruxelles, care este deja unul dintre cele mai securizate din oraş, scrie NewsIn.

“În jurul parlamentelor naţionale, există un perimetru de securitate de 500 de metri sau de un kilometru, iar în acest perimetru patrulează în mod regulat poliţia”, a spus Buzek pentru postul belgian de televiziune RTBF.

“Nu cer să interzicem publicul să intre în cartierul european, acesta ar rămâne deschis, dar a şti că poliţia este acolo sporeşte securitatea”, a adăugat el, sugerând şi o îmbunătăţirii a iluminatului parcului Leopold, aflat lângă Parlamentul European.

Dezbaterea privind securitatea în cartierul european nu este nouă. Anul trecut, autorităţile din oraşul Bruxelles au fost criticate dur în timpul unei sesiuni în plen a PE, după o serie de agresiuni vizând europarlamentari, în plină stradă, fără ca poliţia să intervină. “Securitatea nu este asigurată în acest oraş”, a spus atunci liderul grupului conservator din PE, francezul Joseph Daul.

Chestiunea securităţii la Bruxelles a fost relansată după moartea, în urmă cu câteva săptămâni, a unei femei ucise în plină zi de hoţi care au vrut să îi ia maşina.

Autorităţile belgiene au subliniat că, în prezent, cartierul europeană este unul dintre cele mai securizate, în special prin supravegherea cu camere video. Numărul de agresiuni în această zonă este mai scăzut decât în alte părţi ale oraşului.

“Dacă ni se cere să avem cu adevărat o atitudine deosebită, dincolo de ce facem pentru cetăţenii noştri, atunci cred că ar trebui o participare” financiară, de exemplu din partea Uniunea Europene, a subliniat primarul Bruxelles-ului, Freddy Thielemans.

Cele mai citite

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă