0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialPreședintele partidului Patria a fugit din R.Moldova de frica poliţiei

Președintele partidului Patria a fugit din R.Moldova de frica poliţiei

Președintele partidului Patria, Renato Usatîi, a fugit în noatea de joi spre vineri, de teamă să nu fie reţinut de poliţie. Partidul Patria a fost exclus joi din scrutinul parlamentar în urma acuzaţiilor că a folosit în campanie bani proveniţi din străinătate.

Potrivit Mediafax, Usatîi a postat pe contul său de Facebook o înregistrare video în limba rusă, în care afirmă că a plecat din Republica Moldova în noaptea de joi spre vineri. El susţine că a luat această decizie pentru că avea informaţii că poliţia şi procuratura urmau să facă verificări şi să dispună reţinerea lui.

Usatîi a declarat, de asemenea, că va organiza vineri o conferinţă de presă.

În primele declaraţii după ce Curtea de Apel din Chişinău a anunţat decizia de excludere a Partidului Patria din scrutinul parlamentar la cererea Comisiei Electorale Centrale, Usatîi a denunţat hotărârea şi a afirmat că va depune o contestaţie la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), deşi nu crede în şansele de a obţine o decizie favorabilă.

"Nici nu am cuvinte, nu ştiu ce să vă spun. Am aflat acum că am şi datorii de opt milioane la stat. Toţi cei care au deservit vor fi traşi la răspundere. Eu nici n-aş merge la CSJ, dar pe urmă vor spune că Usatîi a avut ocazia să conteste, dar n-a făcut-o, de aceea, o să merg", a declarat el.

"Pentru mine este o mică ruşine să mă întorc în ţară şi ei să spună că toţi banii pe care i-am cheltuit în afara campaniei electorale i-am cheltuit de fapt în campanie", a adăugat Usatîi, potrivit sursei citate.

El s-a declarat convins că vor fi alegeri anticipate în iunie, la care partidul său va obţine majoritatea.

Cele mai citite

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă