34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPreședintele Obama o felicită pe Theresa May și reafirmă relația specială SUA...

Președintele Obama o felicită pe Theresa May și reafirmă relația specială SUA – Marea Britanie

Preşedintele american Barack Obama i-a telefonat joi noului prim-ministru britanic Theresa May pentru a o felicita pentru învestirea în funcţie, informează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Președintele Obama a reafirmat, în acest context, ataşamentul Statelor Unite faţă de ‘relaţia specială’ cu Regatul Unit, a indicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest/

‘Preşedintele (Obama) i-a telefonat (dnei May) pentru a-i oferi felicitările sale pentru noua ei funcţie; preşedintele a reiterat ataşamentul nostru frecvent menţionat nu doar de a proteja, ci şi de a aprofunda relaţia specială între Statele Unite şi Marea Britanie’, a menţionat Josh Earnest. 

‘Preşedintele este nerăbdător să lucreze cu prim-ministrul May în cele şase luni de mandat rămase’, a adăugat purtătorul său de cuvânt, într-un briefing de presă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă