17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Italiei face apel ca UE să nu lase țara singură în...

Președintele Italiei face apel ca UE să nu lase țara singură în faţa dramei imigraţiei

Președintele italian Sergio Mattarella a cerut, vineri, Uniunii Europene, să nu lase țara singură, în contextul crizei miganților, informează AFP, citat de Agerpres.

Mattarella a vizitat insula italiană Lampedusa, situată cel mai aproape de coastele Libiei. Astfel, șeful statului italian a declarat că „Italia și Europa au o datorie de recunoștință față de Lampedusa”, pentru că a salvat numeroase vieți, primindu-i pe cei care fug de foame și război.

El a continuat spunând că insula dezvăluie „faţa cea mai bună a Europei”. Mai mult, a mulțumit locuitorilor insulei şi „tuturor oamenilor şi instituţiilor” militare sau civile care se află acolo pentru a ajuta migranţii pe mare sau la sosirea lor. 

La o zi după ce Republica Italiană a aniversat 70 de ani, şeful statului a ţinut în mod special să fie prezent în acest loc simbolic, unde a fost şi Papa Francisc în anul 2013. 

Insula a fost mult timp primul punct de sosire al navelor traficanţilor ce transportă din Libia către Europa migranţi proveniţi mai ales din ţările africane. În apropierea coastelor stâncoase ale insulei s-au produs numeroase naufragii. 

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă