11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Franței, François Hollande: Uniunea Europeană "a devenit de neînţeles"

Președintele Franței, François Hollande: Uniunea Europeană “a devenit de neînţeles”

François Hollande este de părere că  UE "a devenit de neînţeles" şi trebuie "să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea". Liderul Francez a făcut această declarație luni, a doua zi după alegerile europarlamentare soldate în Franţa cu un succes important al extremei drepte, informează Mediafax.

"Europa a devenit (…), sincer să fiu, de neînţeles, chiar şi pentru state", a spus François Hollande.

"Aşa ceva nu mai poate dura. Europa trebuie să fie simplă, clară, pentru a fi eficientă acolo unde trebuie, şi să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea", a adăugat el.

Uniunea Europeană "a reuşit de doi ani să treacă peste criza din zona euro (…), dar cu un preţ: cel al unei austerităţi care a sfârşit prin a descuraja popoarele", a declarat preşedintele francez.

"Mâine, la Consiliul European, voi reafirma că prioritare sunt creşterea, crearea locurilor de muncă, investiţiile", a continuat el.

În opinia lui Hollande, "Europa nu poate să meargă înainte fără Franţa, iar viitorul Franţei este în Europa". "Eu sunt european", a spus el. "Datoria mea este să reformez Franţa şi să reorientez Europa", a subliniat Hollande.

Triumful Frontului Naţional din Franţa, care a înregistrat un scor istoric de 25,4% în alegerile europarlamentare de duminică, este apreciat ca un seism politic ce simbolizează ascensiunea extremei drepte şi eurofobilor în Uniunea Europeană, chiar dacă dreapta conservatoare a obţinut cele mai multe mandate în Parlamentul European.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă