38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialPreședintele Comitetului Militar al NATO, invitat de șeful statului general major în...

Președintele Comitetului Militar al NATO, invitat de șeful statului general major în România

Președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, efectuează o vizită oficială în România, de joi până sâmbătă, la invitația generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

„Agenda oficială de discuții cuprinde subiecte referitoare la modul concret în care NATO contribuie la întărirea securității flancului estic al Alianței, modalități de promovare a proiectelor majore aflate în derulare și în perspectivă, la nivel aliat, și, nu în ultimul rând, consolidarea statutului României ca pilon de securitate în regiune și ca partener credibil în cadrul NATO", se precizează într-un comunicat al Statului Major General transmis.


Citește și: Ministrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite. Hans Klemm a felicitat autoritățile române pentru intenția de a cumpăra rachete Patriot

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a felicitat autoritățile române, ca urmare a anunțului făcut de Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate privind posibila achiziție a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul Patriot.


Programul vizitei cuprinde întrevederi cu ministrul Apărării Naționale și cu șeful Statului Major General, vizitarea Bazei Aeriene „Mihail Kogălniceanu'' și participarea la activitățile organizate în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017.

Vineri, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, și președintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, vor susține declarații comune de presă la Palatul Cercului Militar Național, începând cu ora 13.00.


Citește și:  Ministrul Apărării, ministrul Economiei și șeful statului major, chemați de premierul Tudose, la Guvern. Ei vor discuta despre înzestrarea Armatei

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, și șeful statului major, au fost chemați, miercuri, la Guvern de premierul Mihai Tudose, pentru a discuta despre înzestrarea Armatei, cât și despre achiziționarea de rachete Patriot.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă