33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPresedintele BNS, la DNA (VIDEO)

Presedintele BNS, la DNA (VIDEO)

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a venit, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat in calitate de martor in cazul Posta Romana.

La intrarea in sediul DNA, Dumitru Costin, care a venit insotit de avocat, nu a vrut sa faca niciun fel de declaratii privind motivul citarii sale de catre procurorii anticoruptie, informeaza Mediafax. La iesire, incoltit de jurnalisti, a facut cateva declaratii, pe care le puteti urmari pe video.

Procurorii DNA l-au citat pentru audieri si pe Matei Bratianu, secretar general al BNS si presedinte al Federatiei Sindicatelor Posta Romana, insa acesta a anuntat, vineri, ca nu se poate prezenta din cauza unor probleme de sanatate, cerand sa fie reprogramat la o alta data.

"Pe citatie scrie ca este vorba de infiintarea unei socitatii in cadrul Postei si de tichetele premium negociate cu administratia in 2005, dupa greva angajatilor din posta. Atunci, salariatii au cerut majorari salariale de 16 la suta, iar administratia a spus ca nu poate acorda o majorare mai mare de trei procente, la care au adaugat si niste tichete premium, care au fost acordate 20 de luni", declara, vineri, pentru MEDIAFAX, presedintele Federatiei Sindicatelor Posta Romana, Matei Bratianu.

"Eu nu eram atunci in Federatia Sindicala a angajatilor din Posta, dar am auzit ca un secretar de stat din Ministerul Finantelor a propus solutia acordarii acestor tichete, pentru ca aproximativ 70 la suta dintre angajatii Postei aveau un salariu echivanet cu minimum pe economie", a adaugat Bratianu.

Bratianu mai spunea ca nu stie de ce el si presedintele BNS Dumitru Costin au fost citati in acest caz si se arata indignat de declaratiile liderului PIN, Cozmin Gusa, care ar fi spus, la Cluj, ca cei doi au fost citati ca invinuiti, nu ca martori in dosar.

Presedintele PIN Cozmin Gusa l-a acuzat, vineri, pe secretarul general al BNS, Matei Bratianu, de implicare in scandalul de coruptie din Posta Romana si a anuntat ca acesta va fi audiat saptamana viitoare la DNA.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in cadrul dosarului penal 218/P/2006, inregistrat in luna septembrie 2006, efectueaza acte premergatoare cu privire la legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, precum si cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai, in diferite societati comerciale, si cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public si privat al statului, ca urmare a acestor activitati, informeaza Biroul de presa al DNA.

In cadrul acestui dosar, in cursul lunii aprilie 2007, ca urmare a unei stiri aparute la 25 aprilie 2007 pe postul de televiziune "The Money Channel" legata de asocierea Postei Romane cu doua societati comerciale pe actiuni, procurorii au extins verificarile cu privire la modul in care, imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei 133-135, definit ca fiind proprietate publica a statului, conform HG 550/1996 si HG 1.034/2001, a fost constituit de catre Compania Nationala Posta Romana ca aport la capitalul social al unei firme private SC Imopost Developments SA.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă