14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPresa internaţională: Bute este un specimen minunat de box

Presa internaţională: Bute este un specimen minunat de box

Presa internaţională îl laudă, sâmbătă, pe pugilistul Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, notând că românul este “un specimen minunat de box” şi că l-a învins pe adversarul său de la Montreal, Jesse Brinkley, cu un upercut “magnific”, scrie Mediafax.

“Exista oare un singur spectator în Centre Bell care să se fi temut că Lucian Bute nu îşi va păsta titlul mondial? Brinkley nu era nici pe departe cel mai redutabil adversar pe care l-a întâlnit de când este campion mondial. Nu ştiam dacă trebuia să îl credem pe Bute, dar el părea să fie singurul care îl respectă pe curajosul american, care şi-a vândut de altfel foarte scump pielea. Bute este un specimen minunat de box, un sportiv care progresează de la un antrenament la altul. Lucian Bute este în prezent unul dintre cei mai importanţi sportivi din Quebec. El este respectat atât ca om cât şi ca sportiv. El se va odihni o săptămână, după care va reveni la muncă în vederea următoarei sale confruntări, posibil cu Kelly Pavlik, în martie, în acelaşi loc”, notează rds.ca.

“Upercutul magnific al lui Lucian Bute l-a terminat pe Jesse Brinkley”, a menţionat Queensberry-rules.com . “Viteza şi puterea lui Lucian Bute sunt foarte bune, dar upercutul său de stânga este ceva special. Brinkley a rezistat mai bine decât majoritatea victimelor lui Bute, dar a fost surclasat, cum era de aşteptat. Practic Brinkley nu poate spune că este vinovat. Pur şi simplu a fost învins de pugilistul mai mare, mai puternic, mai rapid şi mai bun. Este ceva la care se aştepta toată lumea”, adaugă sursa citată.

Montreal Gazette consideră că pentru Lucian Bute nu a fost atât de uşor cât au prevăzut mulţi să îl învingă pe Brinkley. “Există un sunet pe care îl face Lucian Bute când loveşte. Este primitiv. Este sunetul pe care l-a făcut de multe ori, vineri noapte, în Bell Centre, şi dacă Jesse Brinkley nu l-a putut descifra, cu siguranţă el a auzit un zgomot sacadat al loviturilor ce veneau în capul său. Şi cine ştie când va pieri acel sunet din capul lui? Bute are un stil interesant. Îşi studiază adversarul şi după ce îşi dă seama ce va face acesta şi sesizează o oportunitate, loveşte cu o rapiditate uimitoare”, scrie jurnalul canadian.

Boxingnews.com subliniază că “produsul” Lucian Bute este rareori exportat din Montreal. “A participat doar la câteva meciuri în afara oraşului Montreal, dar Bute nu are nevoie să plece altundeva pentru a câştiga milioane. Produsul Bute şi-a menţinut strălucirea şi calea câştigătoare, impunându-se în faţa lui Brinkley cu upercuturi şi sportivitate. Bute este mai înalt, mai puternic, mai rapid şi are o mai mare precizie decât Brinkley, astfel că este inevitabil ca Brinkley să nu scape de propria mediocritate, de upercuturi şi de statutul de concurent”, menţionează sursa citată.

Fightnews.com scrie că KO-ul reuşit de Bute în runda a noua a fost “impresionant”, iar AFP aminteşte că pugilistul român şi-a învins toţi adversarii în faţa “fanilor canadieni care îl adoră”.

“Lucian Bute a reuşit un KO devastator în repriza a noua a meciului cu challengerul Jesse Brinkley. Bute, care a controlat meciul de la început i-a administrat boxerului din Nevada un upercut de stânga ameţitor, în runda a noua, în faţa a 11.682 de fani în Bell Centre”, notează şi tsn.ca.

Badlefthook.com menţionează că Bute a fost “cel puţin două clase peste Brinkley”. “Însă Brinkley a meritat banii câştigaţi. A vrut să învingă, dar pur şi simplu acest meci a fost prea mult pentru el”, adaugă sursa citată.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şasea oară, după ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat la Centre Bell, în faţa a 11.682 de spectatori. Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 2.48 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, acelaşi procedeu cu care i-a învins pe Librado Andrade şi Edison Miranda.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă