17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii germani au arestat o persoană cu legături islamiste, după exploziile de...

Procurorii germani au arestat o persoană cu legături islamiste, după exploziile de la Dortmund. Autoritățile cercetează şi o scrisoare găsită la faţa locului care revendică atacul asupra echipei Borussia Dortmund

UPDATE 15.40: Procurorii germani au arestat, miercuri, o persoană "cu legături islamiste" în ancheta privind exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, informează BBC, potrivit News.ro.

"Doi suspecţi cu legături islamiste au intrat în atenţia noastră. Apartamentele lor au fost percheziţionate, iar unul dintre ei a fost reţinut", a declarat procurorul Frauke Koehle.

UPDATE 15.30: Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că este consternată de atacul vizând autocarul cu jucători al clubului Borussia Dortmund (BVB), a declarat purtătorul său de cuvânt. 

“Cancelarul a fost aseară (marţi – n.r.) consternată de atacul vizând autocarul echipei BVB, la fel ca oamenii din Dortmund, la fel ca milioane (de oameni – n.r.) de peste tot”, a spus purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o conferinţă de presă.

Autoritățile din Germania au descoperit o scrisoare în care atacul care a vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund a fost revendicat, a declarat procurorul Sandra Lucke, potrivit Welt.de. Purtătorul de cuvânt al poliției germane, Nina Vogt, a mai adăugat că ancheta privind cele trei explozii "explorează toate direcţiile", inclusiv un atentat islamist.

În această scrisoare se face referire la mai multe evenimente teroriste care au avut loc în ultimul timp, cel mai important dintre ele fiind atacul din Berlin. De asemenea, se vorbește și despre avioanele germane care participă la raidurile coaliției internaționale împotriva teroriștilor Stat Islamic din Siria.

"Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor", a spus Lucke, care nu a dezvăluit nici în ce limbă era scrisă revendicarea.

Autorităţile pleacă de la ipoteza că cele trei explozii care s-au produs în apropierea hotelului unde era cazată echipa Borussia Dortmund ar fi fost un atac cu o ţintă precisă. Oficialii germani a mai transmis că a descoperit o scrisoare de revendicare la locul incidentului, însă nu a oferi mai multe detalii despre conţinutul şi autenticitatea acesteia.



Citește și: Fotbalistul rănit în atacul din Dortmund a fost operat. Poliţia germană încearcă să afle cine a pus dispozitivele explozive

Fotbalistul Marc Bartra, rănit în atacul cu dispozitive explozive, care a avut loc marţi seara, la Dortmund, a fost operat în cursul nopţii la braţul drept, iar între timp poliţia germană încearcă să afle cine a comis acest atac, infornează Deutsche Welle.



Clubul de fotbal Borussia Dortmund a confirmat că fundaşul spaniol Marc Bartra a fost rănit în explozia care a vizat autocarul echipei, acesta fiind operat miercuri. Fundaşul spaniol în vârstă de 26 de ani nu are răni grave, ci doar tăieturi la mâini provocate de cioburi şi este în stare de şoc.

 

Echipa de fotbal Borussia Dortmund a fost ținta atacului cu bombe de marți seară. Formaţia germană urma să joace împotriva AS Monaco, un meci din Liga Campionilor. Partida a fost amânată 24 de ore în urma incidentului. 



Citește și: NEWS ALERT. Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, vizat de un atac cu bombă, în timp ce se îndrepta spre stadion. Trei dispozitive au explodat, iar jucătorul Marc Bartra a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost amânat. Fanii prezenți pe stadion, solidari cu fotbaliștii

O explozie a cărei natură nu a fost stabilită a vizat, marţi seară, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund, potrivit unor surse citate de presa germană, informează BBC News.



 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă