21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Marea Britanie: Theresa May vrea să organizeze alegeri anticipate în 8...

VIDEO. Marea Britanie: Theresa May vrea să organizeze alegeri anticipate în 8 iunie. Motivul este că sunt partide care se opun Brexit-ului

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat că va organizeza alegeri anticipate pe 8 iunie, potrivit unor surse politice citate de către jurnaliştii BBC. Membrii Cabinetului May britanic au adăugat că șefa Executivului va organiza o conferinţă de presă începând cu ora locală 11.15 (13.15 ora României) pe Downing Street, potrivit Reuters și BBC.

„Ţara se uneşte, dar Westminster (Parlamentul – n.r.) nu”, a spus May într-o conferinţă de presă organizată la Downing Street. 

Şefa Guvernului de la Londra și-a motivat decizia de a organiza alegerile anticipate pe 8 iunie din cauza partidelor care se opun procesului ieșirii Marii Britanii din UE. Theresa May a continuat prin a preciza că nu va lăsa ca aceste tensiuni interne să pericliteze demersurile pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. Premierul britanic a mai subliniat că ţara are nevoie de siguranţă, stabilitate şi o conducere puternică după referendumul pentru ieşirea din UE.

Tim Farron, președintele Partidului Liberal-Democrat, Tim Farron, a declarat că alegerile anticipate reprezintă o șansă pentru schimbarea direcției țării, pentru a evita un Brexit dur și pentru a păstra Marea Britanie în piața unică europeană.

"În ciuda previziunilor sumbre privind peisajul financiar și economic, după referendum am observat că încrederea a rămas ridicată, s-a înregistrat un număr tot mai mare de locuri de muncă, iar creșterea economică ne-a depășit toate așteptările. Marea Britanie părăsește UE fără nicio îndoială. Vom privi cu încredere în viitor, iar Guvernul a pregătit un plan clar pentru a restabili relațiile, după Brexit, cu statele europene. 

Ne dorim un parteneriat special și puternic cu blocul comunitar, dar și un stat liber care să-și creeze propriul drum în lume. Asta presupune că vom recâștiga controlul asupra finanțeor noastre, asupra legilor naționale și vom fi liberi să stabilim parteneriate economice potrivite pentru Marea Britanie. 

Această abordare este cea mai potrivită și servește interesului național", a mai adăugat Theresa May.  

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat că va susține convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, aşa cum a cerut premierul Theresa May, relatează The Guardian. El a mai adăugat că Partidul Laburist „va oferi ţării o alternativă eficientă la un Guvern care a eşuat în reconstruirea economieia oferit standarde de trai în cădere”.

„Salut decizia premierului de a oferi poporului britanic şansa de a vota pentru un Guvern care să pună interesele majorităţii pe primul plan”, a afirmat Corbyn într-un comunicat.

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă