3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPreotul exorcist de la Tanacu condamnat la 7 ani de inchisoare (video)

Preotul exorcist de la Tanacu condamnat la 7 ani de inchisoare (video)

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut sentinta data de Curtea de Apel Alba Iulia in cazul Tanacu. Preotul Daniel Corogeanu a primit sapte ani de inchisoare, maica stareta sase ani, iar celelalte maicute cate cinci ani de inchisoare, informeaza Realitatea TV.

Aparatoarea preotului si a maicutelor a declarat ca, dupa consultarea cu clientii sai, este posibil sa promoveze cai extraordinare de atac: revizuirea sau contestatia in anulare. Decizia de astazi a ICCJ este executorie.

Este vorba despre dosarul in care fostul preot Daniel Corogeanu si patru maicute au fost condamnati la inchisoare pentru moartea Irinei Cornici. Decizia prin care Curtea de Apel Alba Iulia a redus pedepsele initiale ale inculpatilor din dosarul Tanacu a fost atacata cu recurs atat de Ministerul Public, cat si de cei in cauza.

In februarie 2007, preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat de Tribunalul din Vaslui la 14 ani de inchisoare, iar cele patru maicute au primit pedepse cuprinse intre 5 si 8 ani. Corogeanu a facut insa apel, iar Curtea Alba Iulia i-a injumatatit pedeapsa, condamnandu-l la 7 ani de inchisoare. Si pedeapsa primita de maica stareta a manastirii a fost redusa de la 8 la 6 ani, in timp ce pedepsele celorlalte trei maicute au ramas neschimbate, respectiv 5 ani.

Preotul Daniel Corogeanu si maicutele sunt acuzati ca in iunie 2005 au supus-o pe Irina Cornici unui ritual de exorcizare, la Manastirea Sfanta Treime din Tanacu. Timp de trei zile, ei au tinut-o pe maicuta legata cu lanturi pe o cruce de lemn, fara apa si fara mancare. Trei zile mai tarziu, Irinca Cornici a murit. Preotul Corogeanu a sustinut ca a apelat la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul fetei. Atat el, cat si maicutele au fost acuzati de privare de libertate urmata de moartea victimei. Ulterior, preotul Corogeanu si calugaritele au fost exclusi din viata monahala.

Cele mai citite

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...
00:00:52

VIDEO. Hilary Clinton vorbește despre egalitatea de gen la COP28

Luând cuvântul luni, 4 decembrie, în cadrul COP28 de la Dubai, fostul secretar de stat american Hilary Clinton a declarat în cadrul conferinței că...
00:00:35

VIDEO. Israelul afirmă că a ucis un comandant Hamas într-un atac aerian

Armata israeliană a declarat duminică, 3 decembrie, că l-a ucis pe comandantul Hamas al batalionului Shati printr-un atac aerian în Gaza. Purtătorul de cuvânt al...
Ultima oră
Pe aceeași temă