20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPreot la volan: alcoolemie de 2,45 grame la mie

Preot la volan: alcoolemie de 2,45 grame la mie

Părintele Valeriu Roman a provocat un accident grav de circulaţie, după ce s-a urcat la volan în pragul comei alcoolice.

“Să faci ce spune popa, nu ce face“. Aşa sună o vorbă înţeleaptă din popor, care se aplică foarte bine preotului Valeriu Roman. Acesta s-a urcat joi după-amiază la volanul maşinii sale, un Audi, cu o alcoolemie de 2,45 grame la mie. Cu alte cuvinte, aproape de comă alcoolică. Fiind prea beat pentru a putea conduce, acesta a intrat pe contrasens, în timp ce se afla pe bulevardul 1 Mai din Constanţa, şi a lovit două maşini. Maşina preotului s-a răsturnat, după impact, după care a avariat un al treilea autoturism. Doi copii fără nici o vină, unul de 6 ani, altul de 9, au fost accidentaţi şi au ajuns în spital, alături de un bărbat. Valeriu Roman a coborât din maşină aproape năuc, fiind capabil cu greu să articuleze câteva cuvinte. ”Nu ştiu ce caut aici, habar nu am”, ar fi spus el, influenţat de aburii alcoolului. Pentru că nu a cooperat cu poliţiştii, aceştia i-au pus cătuşele şi l-au dus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde sâmbătă s-a stabilit şi alcoolemia.

Valeriu Roman nu este un simplu preot. El slujeşte la Biserica Sfântul Mucenic Mina din Parcul Tăbăcărie, una dintre cele mai căutate din Constanţa, pentru cununii, datorită faptului că este amplasată chiar pe malul lacului.

În plus, acesta îndeplinea şi funcţia de consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Acum preotul are dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-au dezis pe jumătate

Arhiepiscopia Tomisului s-a dezis imediat de preotul beţiv, dar numai pe jumătate. Măsura considerată necesară şi suficientă a fost suspendarea sa din funcţie. „Permanenţa Consiliului Eparhial, convocată în regim de urgenţă, a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituţiei noastre”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Tot aici se spune că Arhiepis­copia  Tomisului condamnă comportamentul acestuia din timpul anchetei pe care Poliţia o desfăşoară şi că este alături de persoanele care au avut de suferit de pe urma acestui accident. 

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă