15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Viktor Orban: Toată ţara vrea să afle cine sunt vinovaţii de...

Premierul Viktor Orban: Toată ţara vrea să afle cine sunt vinovaţii de dezastrul ecologic

Viktor Orban, prim-ministru al Ungariei, a declarat joi, într-un reportaj difuzat pe AlJazeera, că dezastrul ecologic a fost provocat de oameni şi că toată ţara vrea să afle cine sunt vinovaţii.

“Nu există cauze naturale pentru acest dezastru. Fiecare familie sinistrată urmează să primească din partea Guvernului Ungariei 100.000 de forinţi şi încă 100.000 de forinţi din partea fabricii unde s-a produs dezastrul, suma totală este de aproximativ 730 de euro pe familie. Oamenii sunt nemulţumiţi, spunând că banii nu le vor acoperi nici măcar zece la sută din cheltuieli”, a declarat Orban, informează ziare.com.

“Nu avem informaţii în legătură cu o cauza naturală pentru această catastrofă. Credem că este un dezastru provocat de oameni. Toată lumea din această ţara vrea să ştie cine este vinovat pentru această tragedie şi pentru pagube”, a precizat acesta.

Viitura toxică provocată de accidentul industrial din Ungaria a început să afecteze ecosistemul braţului principal al Dunării, unde mai mulţi peşti morţi au fost observaţi, a anunţat joi şeful regional al Serviciului pentru prevenirea dezastrelor, Tibor Dobson.

“Pot să confirm că am constatat pierderi sporadice de peşti, este adevărat (…) în braţul principal al Dunării”, a indicat Tibor Dobson, citat de AFP.

“Peştii morţi au fost observaţi acolo unde răul Raab se vărsa în Dunăre. Ei nu rezistă la nivelul alcalin de 9,1”, a adăugat responsabilul. Nivelul alcalin normal este de 8, pe o scară mergând până la 14.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă