28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul Orban se teme că UNGARIA ar putea fi exclusă din Schengen

Premierul Orban se teme că UNGARIA ar putea fi exclusă din Schengen

Eliminarea Ungariei din Spaţiul Schengen ar fi un act "inacceptabil", avertizează Viktor Orban, șeful guvernului de la Budapesta, informează Mediafax.

Premierul Viktor Orban avertizează că ar fi "inacceptabil" ca cetăţenii ungari să fie privaţi de libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene, respingând ideea ca mai multe state UE să rămână în afara unei zone "mini-Schengen", relatează agenţia MTI.

Viktor Orban a declarat pentru postul public de radio Kossuth că mai multe state membre ale Uniunii Europene – în principal cele fondatoare – au dorit să se separe de ţările central şi est-europene, de unde imigranţii pătrund în bloc.

"Orice fel de mişcare care ar priva cetăţenii ungari de posibilitatea unei libere circulaţii ar fi complet inacceptabilă din punctul de vedere al Ungariei, din moment ce suntem singurul membru al spaţiului Schengen care îl protejează cu adevărat…" a spus el.

Acesta a remarcat faptul că ţările din Grupul Vişegrad (Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia) au convenit în Praga joi, să colaboreze pentru a-şi proteja propriile libertăţi, şi pentru acest motiv au fondat cercul "Prietenii Schengen".

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă