21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Nawaz Sharif: Malala Yousafzai este "mândria" Pakistanului

Premierul Nawaz Sharif: Malala Yousafzai este “mândria” Pakistanului

Premierul Pakistanului se mândrește cu militanta pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, care a primit vineri Premiul Nobel pentru Pace, spunând despre ea că este "mândria Pakistanului", potrivit Mediafax.

Imediat după anunţarea premiului, premierul pakistanez i-a trimis tinerei un SMS pentru a o felicita.

"Ea ne umple de mândrie prin reuşita ei inedită şi neegalată", a declarat Sharif, citat într-un comunicat.

"Băieţii şi fetele din întreaga lume ar trebui să-i urmeze exemplul în lupta" pentru dreptul la educaţie, a adăugat el.

Apropiaţii tinerei pakistaneze, de asemenea, şi-au exprimat sentimentul de mândrie.

"Malala este mândria provinciei Khyber Pakhtunkhwa şi a Pakistanului", a declarat Ahmed Shah, care a fost profesorul adolescentei.

Anterior, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a salutat "pasiunea şi determinarea" adolescentei pakistaneze Malala Yousafzai.

"La doar 17 ani, Malala Yousafzai a inspirat oameni din întreaga lume", a declarat Obama, el însuşi laureat al Nobelului pentru Pace, amintind că a cunoscut-o personal pe adolescenta pakistaneză în octombrie 2013.

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014 a fost atribuit, vineri, tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi activistului indian Kailash Satyarthi, "pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi tinerilor, pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie", a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

Cele mai citite

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă