36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul FRANŢEI: UE nu trebuie să mai primească IMIGRANŢI

Premierul FRANŢEI: UE nu trebuie să mai primească IMIGRANŢI

Uniunea Europeană trebuie să anunţe că nu mai poate să primească alţi imigranţi, a declarat Manuel Valls, premierul Franţei, potrivit agenţiei AFP, citată de Mediafax.

De asemenea, UE trebuie să găsească soluţii pentru refugiaţii sirieni care se află în ţările vecine cu Siria, a declarat premierul Manuel Valls, făcând, probabil, aluzie la Turcia.

Premierul francez a participat la o întâlnire informală la Matignon cu jurnalişti de la mai multe publicaţii europene. "Europa trebuie să spună că nu poate să mai primească alţi imigranţi, aşa ceva nu este posibil", a avertizat Valls.

În opinia şefului guvernului de la Paris, "controlarea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene este esenţială pentru viitorul UE. Dacă nu facem asta, atunci poporul va spune: « Ajunge, Europa!»".

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Interne ai statelor UE, organizată vineri la Bruxelles, Franţa a prezentat un plan, pe fondul atentatelor teroriste de la Paris, care susţine, în special, intensificarea controalelor la frontierele UE şi crearea unui registru intraeuropean al pasagerilor aerieni (PNR).

"Europa trebuie să găsească soluţii pentru imigranţi care sunt primiţi în ţările vecine ale Siriei. În caz contrar, Europa pune la îndoială capacitatea sa de a-şi controla în mod eficient frontierele", a susţinut Valls.

Comisia Europeană a adoptat, marţi, cadrul juridic pentru finanţarea unor contribuţii din partea UE oferite Turciei, pentru a diminua fluxul de imigranţi care sosesc în Europa prin Turcia, dar discuţiile dintre statele UE privitoare la colectarea celor trei miliarde de euro promise Turciei se anunţă a fi dificile, potrivit unor surse europene, scrie AFP.

În cadrul reuniunii de la Matignon, Valls a subliniat că Germania şi Italia sunt vizate de atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), în contextul în care Franţa încearcă să formeze o coaliţie unică sau, cel puţin, o intervenţie coordonată împotriva SI în Siria.

Preşedintele francez, Francois Hollande, o va întâmpina miercuri seară, la Palatul Elysee, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi joi dimineaţă pe Matteo Renzi, premierul Italiei, înainte de a pleca spre Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă