20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremieră medicală la Spitalul „Sfântul Constantin“

Premieră medicală la Spitalul „Sfântul Constantin“

Medicii brașoveni au realizat o nouă premieră medicală: utilizarea unei noi tehnologii, denumită Coblation, în domeniul chirurgiei ORL. Premiera a fost realizată la Spitalul „Sfântul Constantin“.

”În cei peste patru ani de activitate, Spitalul Sfântul Constantin din Brașov a contribuit esențial la mărirea numărului de premiere medicale în domeniul chirurgiei, inclusiv cel al chirurgiei ORL. Una dintre cele mai importante astfel de intervenții asigură tratamentul chirurgical minim-invaziv pentru multiple boli ale gâtului sau ale nasului, prin tehnologia Coblation.

Tehnologia Coblation este o metodă modernă de tratament chirurgical și este o opțiune preferată intervenției clasice realizată cu bisturiul, dar și celei cu laser, datorită faptului că nu cauzează sângerarea post-operatorie, specifică chirurgiei clasice, și nici nu produce arderi ale țesuturilor, cum se întâmplă în cazul laserului.

Metoda permite eliminarea țintită cu plasmă a țesuturilor bolnave, fără a le afecta pe cele sănătoase din jur, fapt care o recomandă în intervențiile ORL de mare finețe, atât pentru tratamentul adulților, cât și al copiilor”, spun reprezentanții spitalului brașovean.

”Atunci când vorbim de operația de îndepărtare a amigdalelor prin Coblation, diferențele simțite de pacienți sunt majore și constau în dureri postoperatorii minime, iar perioada de recuperare este redusă la câteva zile, prin comparație cu chirurgia clasică, cu bisturiul, care poate ajunge la un interval cuprins între 7 și 14 zile. De asemenea, riscul de sângerare este în cele mai multe cazuri absent sau foarte mic, fapt exclus în cazul chirurgiei clasice. Controlul se recomandă a doua zi după operație, apoi la patru, șapte zile și, ulterior, la o lună”, mai afirmă medicii brașoveni.

”Această metodă este eficientă pentru adulți, dar mai ales pentru copii, în cazul cărora amigdalele asigură protecție imunitară împotriva infecțiilor. Din acest motiv, în cazul celor mici se intervine doar pentru micșorarea volumului amigdalelor și nu pentru îndepărtarea lor în totalitate“, explică dr. Valeriu Bronescu, medic primar secție ORL în cadrul Spitalului „Sfântul Constantin“ din Brașov.

Cu ajutorul acestei tehnici chirurgicale pot fi tratați pacienții care suferă de boli ale gâtului, de amigdalită la vegetațiile adenoide sau la valul palatin, ori ale nasului, inclusiv cei care se confruntă cu problema sforăitului, precum și patologia de apnee în somn.

Cele mai citite

Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii

Comunicat de presă Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale AmericiiPreședintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8...

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă