33.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialNaționala feminină de handbal are un selecționer străin. Cine îi ia locul...

Naționala feminină de handbal are un selecționer străin. Cine îi ia locul lui Tadici

Naționala de handbal feminin a României va fi antrenată de suedezul Tomas Ryde, care va ocupa funcția de selecționer începând de luni. El revine pe banca naționalei, în locul lui Gheorghe Tadici. 

Președintele FRH, Alexandru Dedu a spus că este bucuros că va începe colaborarea cu Tomas Ryde. ”Suntem foarte bucuroși ca domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanțele dorite de noi toți. Am incercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naționale feminine, iar faptul că domnul Burcea este in staff de niște ani buni este o garanție pentru asta. Fiindcă este și vorbitor de limbă engleză, mesajele de la antrenori la jucătoare și invers vor fi corect transmise si înțelese. În același timp ne-am dorit să avem un antrenor principal cu un CV bogat, cu experiență și, cel mai important, cu o mentalitate profesionistă și de invingător. Consider că talentul unanim recunoscut al fetelor noastre trebuie cristalizat intr-o rigoare tactică modernă. Sunt convins că domnul Ryde impreuna cu domnul Burcea sunt capabili de acest lucru. Hai România!”

Tomas Ryde spune că de abia așteaptă să-și reia activitate pe bancă: ”Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O națiune și o echipă cu istorie in contributia pe care a avut-o la felul in care handbalul se joaca acum. Ce îmi place la jucătorele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic și că joacă foarte corect. 

A fost un proces destul de rapid cu Alexandru si Narcisa, care au dat dovada de profesionalism. De asemenea, apreciez felul in care Federația s-a ocupat de acest proces pas cu pas. Partenerii mei de la Serica Consulting si familia mea m-au susținut până la final. Sunt sigur că vom face lucruri extraordinare împreună. Calificarea din iunie nu e una usoara, dar e normal să fie așa. Vom fi pregătiți 100% pentru cele 2 meciuri și vom contribui cu toată pasiunea și expertiza noastră pentru a face față acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial si la Olimpiada de la Rio.”

Ryde a mai fost numit antrenor al naționalei de handbal a României în 2008, însă din cauza opoziției antrenorilor români de la acea dată s-a renunțat la înțelegere. Suedezul se va alătura lotului României în data de 16 martie, când va începe pregătirea, cu handbalistele tricolore, pentru Trofeul Carpaţi, desfășurat la Cluj, între 20-21 martie. La acest turneu vor mai participa campioana mondială Brazilia, medaliata europeană cu bronz Suedia, şi Germania, care a fost preluată, recent, de danezul Jakob Vestergaard, fostul director tehnic la CSM Bucureşti.

Gheorghe Tadici a renunțat la mandat încă din luna ianuarie, după Campionatul European de la Ungaria și Croația.

Pe lista de negocieri a FR Handbal s-au aflat mai mulţi antrenori, între care şi spaniolul Martin Ambros, antrenorul campioanei Europei, Gyor ETO, care ar fi declinat oferta după ce ar fi primit una similară din partea forului naţional din Ungaria.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi: România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a afirmat sâmbătă, în deschiderea congresului extraordinar, că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită. Aceasta i-a...

VIDEO. Elena Lasconi: România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a afirmat sâmbătă, în deschiderea congresului extraordinar, că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită. Aceasta i-a...

Parlamentari din peste 50 de state dezbat la București războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și parcursul european al Moldovei, la Adunarea OSCE

Parlamentari din peste 50 de state participante la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au reunit astăzi la București, pentru cea de-a  31-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă