26.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialPrefectul de Timis, acuzat ca a luat spaga ca sa dea pamant

Prefectul de Timis, acuzat ca a luat spaga ca sa dea pamant

Scandalul imobiliar declansat de improprietarirea revolutionarilor la periferia municipiului Timisoara, in zona Girocului, pe 403 hectare de teren revendicate de fostii proprietari, a cuprins si Prefectura judetului. Spiritele s-au aprins dupa ce taranii au aflat ca, in ciuda faptului ca Justitia locala a suspendat hotararea de Guvern prin care li s-a oferit teren revolutionarilor, prefectul Ovidiu Draganescu a continuat sa semneze titluri de proprietate, nesocotind decizia Curtii de Apel Timisoara.
“Consideram ca prefectul a tradat dreptul adevaratilor proprietari de a fi pusi in posesie, intrucat a continuat sa semneze titluri pentru revolutionari. Cum este posibil sa fie ignorata o hotarare judecatoreasca chiar de prefect? Domnia sa, in urma cu trei luni, a refuzat in mod constant sa-si puna semnatura pe titlurile de proprietate ale revolutionarilor, iar acuma nu mai poate fi oprit nici de Justitie. Ce s-a intamplat intre timp? Ce l-a determinat sa-si schimbe atitudinea?”, s-a intrebat retoric Rodica Dene, lidera grupului de tarani din Giroc care-si cer pamanturile inapoi.
Oamenii ameninta ca abuzul sefului Prefecturii va face obiectul unei plangeri penale. “Avem adeverinte din care reiese ca suntem proprietari si trebuie sa ni se restituie terenurile confiscate de comunisti, iar autoritatile locale si cele judetene negociaza cu revolutionari si afaceristi”, a mai spus Rodica Dene.
Replica prefectului a fost, insa, alta. “In primul rand, vreau sa va spun ca decizia Curtii de Apel nu mi-a fost comunicata nici pana acum. In schimb, mi-am trimis juristii la instanta si au facut rost de minuta deciziei de suspendare a hotararii de Guvern privind atribuirea de teren revolutionarilor. Cata vreme eu nu am fost instiintat legal despre acea decizie a instantei, nu aveam nici un motiv legal sa nu mai semnez acele titluri. Este adevarat ca am mai semnat 41 de titluri, dar, dupa cum m-au sfatuit avocatii si juristii, nu puteam sa ma expun sa platesc 500.000 de lei pe fiecare zi de intarziere, asa cum prevede sentinta obtinuta de revolutionari”, a declarat Ovidiu Draganescu.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a dezmintit si faptul ca ar fi primit un anumit stimul financiar pentru a semna acele titluri. “Am auzit si eu acel zvon, ca as fi primit 1.000 de euro pentru fiecare titlu semnat. Este o aberatie, o incercare de denigrare a mea”, a adaugat Draganescu.

Cele mai citite

4 din 10 angajați folosesc în mod frecvent inteligența artificială

34,9% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs spun că folosesc în mod regulat instrumente de inteligență artificială precum ChatGPT sau Gemini în...

Iga Swiatek și Jasmine Paolini se vor lupta pentru marele trofeu de la Roland Garros

Tenismena poloneză Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi...

14 elevi din județul Iași s-au intoxicat și au ajuns la spital

14 copii de la școala Strunga, din județul Iași, s-au intoxicat și sunt transportați la spital. DSP Iași a anunțat declanșarea unei anchete epidemiologice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă